Educație

Biblioteca de vacanţă la Odobeşti

Andrei Milcoveanu
21 iul 2013 1644 vizualizări
Instituţia se află în centrul oraşului şi este deschisă de luni până vineri

În perioada vacanţei de vară, Biblioteca Publică „Ana Georgescu” din Odobeşti va fi deschisă publicului iubitor de lectură în fiecare zi lucrătoare. Peste 20 de mii de volume îi aşteaptă pe odobeşteni şi locuitorii din comunele vecine, care pot găsi lucrări din cele mai diverse domenii, dar şi oportunităţi de studiu pe internet, graţie programului Biblionet şi dotărilor moderne ale Bibliotecii. „Cu excepţia zilelor când au loc întâlniri metodice la Focşani, Biblioteca din Odobeşti va fi deschisă pe toată perioada vacanţei ca o alternativă pentru elevii care sunt în vacanţă şi au nevoie să-şi petreacă timpul liber într-un mod inteligent. De asemenea, se lucrează la un site al Bibliotecii pe care îl vom inaugura la sfârşitul acestei luni, prin care cititorii pot afla online informaţii privind cărţile disponibile”, ne-a spus Carmen Staicu, responsabil Bibliotecă Odobeşti. Din dorinţa de a atrage cititorii şi pentru a facilita lectura, instituţia odobeşteană a transformat un vechi depozit de carte într-o sală de lectură modernă, cu servire la raft, unde fiecare cititor îşi alege cartea, având ocazia să descopere singur oferta de carte a Bibliotecii. Atât sala de lectură, cât şi sala de împrumut sunt dotate cu calculatoare racordate la internet, scanner, imprimantă, toate putând fi utilizate gratuit de cititori. Ca bonus pentru cei care trec pragul Bibliotecii, la fiecare lansare de carte, cititorii fideli primesc, gratuit, din partea instituţiei, cele mai recente lucrări editate de Casa de Cultură din localitate. Din păcate, reformele guvernelor din ultimii ani au făcut imposibilă înfiinţarea unui post de bibliotecar pentru recent înfiinţata Filială „Dimitrie Cantemir” din cartierul Unirea, cititorii din acest cartier fiind obligaţi să se deplaseze tocmai la sediul central. (Andrei MILCOVEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.