Educație

12 profesori care au greşit la Bac, suspendaţi doi ani din comisii

Ziarul de Vrancea
19 iul 2013 2905 vizualizări
Profesorii vranceni au fost găsiţi vinovaţi pentru că au dat dovadă de exigenţă la Bac şi, în plus, au fost trimişi la cursuri de pregătire u şase teze au înregistrat diferenţe mai mari de 1,5 puncte după recorectare u un profesor corector este plătit cu peste 1 euro pentru fiecare lucrare corectată la examenul de bacalaureat

Douăsprezece cadre didactice care au participat la evaluarea tezelor din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat nu vor mai avea voie să participle la corectare două sesiuni de acum înainte. Acestea au fost găsite vinovate de modul în care au evaluat şase teze din cadrul acestui examen. Tezele cu pricina sunt de la discipline diferite, diferenţele între evaluarea iniţială şi cea finală fiind cuprinse între 1,60 şi 3 puncte. Cea mai mare diferenţă a fost înregistrată în cazul tezei la informatică a elevului Vlad Angel Stan de la Colegiul Naţional “Unirea” din Focşani care a fost apreciată ca fiind de 9,80 în urma contestaţiei, după ce iniţial fusese evaluată ca fiind de 6,80. O diferenţă aproape la fel de mare, de 2,85 puncte, a fost înregistrată şi în cazul elevei Florentina Ştefania Lepădatu, absolventă a Liceului Pedagogic “Spiru Haret”, care a obţinut iniţial la psihologie 5,25, iar după contestaţii a fost notată cu 2,40. “În cazul tezei la informatică, unde diferenţa a fost de 3 puncte, s-a constatat că nu s-a notat punctul din oficiu, iar evaluarea iniţală a fost mai severă. Dacă adunăm cate puţin la fiecare, se constată că iese diferenţa de puncte. În cazul elevei de la Liceul Pedagogic adevărul se află undeva pe la mijloc. Teza nu ar fi fost de 5,25, dar nici de nota 2,40. Inspectorii şi profesorii metodişti care au văzut teza spun că lucrarea ar fi fost de nota 4,00”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, profesoara Vasilica Zaharia.

IŞJ trimite evaluatorii la cursuri

Inspectorul şcolar general al IŞJ Vrancea spune că s-a decis, în cadrul comisiei judeţene de Bacalaureat, ca cei 12 evaluatori vranceni să fie sancţionaţi cu suspendarea din comisiile de evaluare pentru următoarele două sesiuni ale acestui examen. În plus, profesorii vor fi trimişi la cursuri de specializare în evaluare. “Două sesiuni nu vor mai fi selectaţi în comisiile de examen. Noi le recomandăm profesorilor care au evaluat aceste lucrări să urmeze în anul şcolar 2013 – 2014 un curs de specializare în evaluare”, a precizat inspectorul Vasilica Zaharia. Astfel de cursuri sunt organizate de regulă prin Casele Corpului Didactic sau prin inspectoratele şcolare din diferite judeţe. Şefa IŞJ mai spune că se va interesa unde vor fi organizate astfel de cursuri din toamnă pentru a le recomanda evaluatorilor care au greşit. Pentru a fi selectaţi în comisiile de evaluare profesorii trebuie să aibe minim gradul didactic II. Doar în cazul excepţionale se poate solicita acordul comisiei naţionale pentru selectarea unor evaluatori cu definitivatul. Anul acesta în Vrancea nu au fost însă astfel de cazuri, potrivit oficialilor IŞJ. Profesorii se înscriu în comisiile de evaluare pentru sumele suplimentare de bani primite peste leafă. Un profesor corector primeşte 4,8 lei pentru fiecare lucrare corectată la bacalaureat, potrivit Ordinului 3.859/7 iunie 2013, emis de Ministerul Educaţiei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
xyz, acum 3924 zile, 23 ore, 9 minute, 5 secunde
A gresi este omenesc.Este regretabil, dar se intampla.Bine ca s-a putut remedia situatia si elevii respectivi au liniste sufleteasca.Un mesaj pentru cel care se semneaza,,vrancean":daca tot esti citeste integral
vrancean, acum 3925 zile, 14 ore, 18 minute, 59 secunde
mare sanctiune : le-a luat boii de la bicicleta ...niste nume nu se poate sa aflam si noi ? dar astia or fi fost si in anii trecuti la corectura ?
un elev, acum 3926 zile, 12 ore, 17 minute, 48 secunde
de ceau fost sanctionati doar profesorii evaluator?de ce nu sunt sanctionati si profesorii asistenti.DESPRE Claudia Balaban de la gradinita cu program prelungit din ADJUD este vorba..VERIFICATI citeste integral
un elev, acum 3926 zile, 12 ore, 32 minute, 31 secunde
de ce analizati numai evaluatorii?de ce nu vorbiti nimic si de asistenti?cei care au primit atentii?despre BALABAN CLAUDIA este vorba .
, acum 3926 zile, 13 ore, 31 minute, 10 secunde
4,8 lei impozabili. Scadeti 16% impozit si 5,5% sanatate si ramane fix o ..... Nici banii de benzina si apa minerala.
anghel, acum 3926 zile, 20 ore, 35 minute, 32 secunde
Exagerati cu acest subiect. De ce nu analizati tot ce au facut profesorii de-a lungul unui an scolar pentru a da o imagine clara a activitatii acestora.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.