Educație

Turul Vrancei: Absolvenţii cu 10 la bac, premiaţi de Guvern

Ziarul de Vrancea
17 iul 2013 1080 vizualizări
Absolvenţii de liceu de anul acesta care au luat examenul de bacalaureat cu media 10 vor fi răsplătiţi în bani, ca urmare a unei ordonanţe de guvern adoptate în şedinţa de ieri a Executivului.

Fiecare absolvent cu media maximă va primi cate 3 mii de lei din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, potrivit ordonanţei. Din Vrancea patru absolvenţi ar urma fie premiaţi: Raluca Ciolcă de la Colegiul Unirea, Aura Dinu şi Ana Maria Dobre de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”, precum şi Georgiana Tănase de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”. La nivel naţional 126 de absolvenţi au obţinut media maximă la Bac. Ordonanţa prevede ca şi absolvenţii ce vor obţine aceeaşi performanţă în sesiunea a doua a Bac-ului să fie premiaţi cu aceeaşi sumă de bani. (M. V.)

Adrian Popescu a picat examenul pentru postul de medic şef

Singurul candidat pentru postul de director executiv adjunct – medic şef de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, Adrian Popescu, fost şef al PRM Vrancea, a picat examenul. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), care a organizat concursul, ia afişat ieri rezultatele în urma susţinerii examenului. Astfel, dr. Adrian Popescu a fost declarat respins după ce a obţinut la proba scrisă 58 de puncte. Punctajul minim pe care trebuia să îl obţină era de 70 puncte. ANFP a scos la concurs şi funcţia de director executiv –direcţia economică, dar pentru acest post nu a existat niciun candidat. În acest moment, aceste posturi sunt ocupate cu delegaţie de dr. Magda Beda – medic şef şi Gabriela Chioşmag, director economic. (R.M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.