Educație

100% promovabilitate la şcolile postliceale din judeţ

Ziarul de Vrancea
17 iul 2013 2129 vizualizări
In judeţ mai funcţionează şase şcoli postliceale de stat, care pregătesc tineri în meserii diverse

Absolvenţii şcolilor postliceale din Vrancea, fie ele de stat sau particulare, au o rată de promovabilitate de 100% la examenul de absolvire. Deşi cele mai multe au terminat examenele, mai sunt şcolile sanitare care, la anumite specializări, susţin examenul final în luna august. La Şcoala Postliceală Sanitară “Hippocrate” Focşani au susţinut examen de absolvire pană acum 14 absolvenţi proprii şi 20 de la “Carol Davila”, cu specializarea asistent medical de farmacie. Toţi au promovat, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Şi la Şcoala Postliceală Sanitară “Vasile Alecsandri” au promovat toţi cei 42 de absolvenţi care s-au prezentat la examen, în specialitatea asistent medical de farmacie. Cei mai mulţi absolvenţi ai acestor şcoli, cu specializarea asistent medical generalist, vor susţine examen la începutul lunii august. Nu se aşteaptă surprize, dacă avem în vedere rata de promovabilitate din anii trecuţi. Subiectele sunt realizate la nivelul fiecări şcoli, cate trei variante, ce sunt aduse la IŞJ unde se extrage o singură variantă în dimineaţa zilei de concurs. În judeţ mai funcţionează şase şcoli postliceale de stat, dar cu domenii diferite de pregătire şi care au susţinut examenul de admitere. Asfel, la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” funcţionează o şcoală postliceală în domeniul construcţii, instalaţii şi lucrări publice, la Liceul Vidra există o şcoală postliceală pentru technician exploatări forestiere, la Colegiul “Valeriu D. Cotea” funcţionează o şcoală poastliceală în domeniul produse alimentare, la Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” funcţionează o şcoală postliceală cu specializarea proiectant îmbrăcăminte, iar la Colegiul Auto specializarea este de technician transporturi auto. Şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” Focşani mai are o şcoală postliceală pentru formarea opticienilor. Din anul şcolar 2013 – 2014 vor mai funcţiona în Vrancea încă două şcoli postliceale: una la Liceul Tehnologic Panciu, de stat, în domeniul turism şi alimentaţie, şi una la Liceul “G. G. Longinescu”, particulară, cu profil sanitar. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cetateanul, acum 3932 zile, 19 ore, 54 minute, 18 secunde
Cea mai tare Școala Postliceală Sanitară “Vasile Alecsandri” din FOCSANI CONDUSĂ DE D-NA DIRECTOR NEGOIȚĂ. Anul acesta ce sa gindit dînsa ca elevii de la Profilul Asistenți Generaliști citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.