Educație

Şcolile din Vrancea, fără bani şi pline de huligani şi chiulangii

Iulia Crețu
17 iul 2013 1508 vizualizări
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, îi transmite deputatului PDL Florin Secară că în 2013 nu sunt bani pentru şcolile din Vrancea.La randul său, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, îi “raportează” deputatului PNL Laurenţiu Ţigăeru Roşca faptul că în şcolile din Vrancea se dă cu pumnul, mai mult ca-n anii trecuţi, şi se chiuleşte în masă

Deputaţii de Vrancea îşi arată, în vacanţă, interesul pentru ceea ce se întamplă pe băncile şcolilor din judeţ. Potrivit a două adrese trimise de Florin Mihail Secară (deputat PDL de Adjud) şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca (deputat PNL Mărăşeşti), situaţia învăţămantului vrancean nu este una tocmai roză, din punct de vedere al investiţiilor şi al siguranţei elevilor. Astfel, într-un răspuns trimis deputatului Secară de ministrul şcolilor Remus Pricopie, ministerul pe care-l conduce nu are în plan repartizarea niciunei sume pentru investiţii în unităţile de învăţămant din Vrancea, povara reparaţiilor şi modernizărilor căzand pe umerii primarilor. “În prezent, pentru încadrarea în bugetul anului 2013, aprobat de Parlament, Ministerul Educaţiei Naţionale nu are posibilitatea financiară de a susţine investiţiile din unităţile de învăţămant preuniversitar”, se arată în răspunsul lui Pricopie pentru Secară. Fără bani de investiţii, prin şcolile din Vrancea se bat şi huliganii, după cum se arată într-un răspuns al lui Radu Stroe, de la Afaceri Interne, către liberalul Laurenţiu Ţigăeru Roşca. În anul şcolar 2011/2012 au fost raportate 12 infracţiuni de furt, cele mai multe în mediul urban. În anul şcolar ce tocmai s-a încheiat, infracţiunile au fost mai multe, 14, din care 5 cu lovire şi alte violenţe, 2 infracţiuni de distrugere, o infracţiune de şantaj şi 6 infracţiuni de furt, după cum arată datele oficiale. “Spre deosebire de anii anteriori, s-au înregistrat şi două victime profesori”, transmite ministrul Radu Stroe. Unul dintre cazuri este cel al profesorului de muzică de la Şcoala nr. 7.

Furturile au loc în timpul orelor de sport

Cele mai multe furturi între elevi se produc în timpul orelor de educaţie fizică sau în pauze, cand sălile de curs nu sunt supravegheate corespunzător. Elevii nu doar bat profesori, se fură între ei sau îşi fac “botezul”. Oficialii de la Bucureşti raportează că poliţiştii găsesc în fiecare an şcolar sute de chiulangii care-şi fac veacul prin baruri în loc să stea la orele de matematică sau chimie. În anul şcolar 2012-2013 “au fost depistaţi 403 elevi care absentau de la orele de curs sau erau lipsiţi de supraveghere în afara orelor de curs”, i-a mai răspuns Radu Stroe deputatului Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Ministrul Afacerilor Interne susţine că în acest an şi anul viitor se va derula programul “Copilărie fără delincvenţă”, cu finanţare europeană. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
tristorianu, acum 3927 zile, 8 ore, 8 minute, 33 secunde
Scolile sunt oglinda managerilor trantiti cu lopata pe criterii de supunere, lipsa de personalitate, incompetenta ca sa poata fi manipulati. Putini mai sunt in fruntea scolilor pastrandu-si coloana citeste integral
???, acum 3927 zile, 15 ore, 21 minute, 23 secunde
Reparati-va softurile si nu mai stergeti comentariile ca o sa ramaneti de caruta! Pacat de voi,erati nr.1 ,dati drumul la comentarii!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.