Educație

Program de educaţie financiară în bibliotecile vrancene

Ziarul de Vrancea
17 iul 2013 964 vizualizări
Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” a organizat ieri la Ateneul Popular un traning de educaţie financiară BaniIQ pentru bibliotecarii publici vranceni, livrat de formatorii bibliotecii, Margareta Tătăruş şi Nicoleta Oprişan.

Iniţiat de Visa Europe împreună cu băncile membre din ţara noastră, programul de educaţie financiară ajunge, prin intermediul acestui trening, şi în comunităţile locale prin bibliotecile publice incluse în programul Biblionet din toată ţara. Parteneriatul Visa Europe, Junior Achievement şi Biblionet pentru programul BaniIQ în cadrul bibliotecilor publice locale vizează accesibilizarea informaţiei financiare şi încurajarea interesului pentru o mai bună organizare a viitorului financiar al fiecăruia. „Bibliotecarii din judeţul nostru care au participat la acest training vor organiza şi susţine cursuri cu participare deschisă pe teme precum planificare financiară, organizarea bugetului personal, modalităţi de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire sau investiţii, astfel, informaţia financiară devenind mai accesibilă tuturor”, transmit reprezentanţii Bibliotecii Judeţene. Vrâncenii pot participa gratuit la cursurile organizate în bibliotecile publice iar la absolvire vor primi un certificat de participare semnat de partenerii programului. În acelaşi timp ei pot caştiga premii puse în joc în cadrul unor concursuri menite să încurajeze şi să convingă şi alte persoane să urmeze aceste cursuri. Detalii despre programul de educaţie financiară BaniIQ se găsesc şi pe site-ul www.baniiq.ro/biblionet. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
JDK, acum 3934 zile, 1 ora, 23 minute, 33 secunde
Un curs in care s-au amestecat banci sau alte institutii din domeniu numai de educatie financiara nu poate fi! Poate de cum sa apelezi pe viitor la produsele lor...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.