Educație

Ingineria Biotehnică din Politehnică recrutează absolvenţi

Silvia Vrînceanu Nichita
16 iul 2013 2779 vizualizări
Absolvenţii vranceni de liceu sunt aşteptaţi pană pe 20 iulie să se înscrie la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Selectarea candidaţilor se face prin concurs, pe baza rezultatelor de la Bac, dar şi a unui chestionar-interviu cu întrebări referitoare la competenţe şi performanţele obţinute în liceu, motivaţia candidatului, profilul şi personalitatea sa, după cum informează facultatea. Absolvenţii care optează pentru Ingineria Sistemelor Biotehnice au de ales între cateva domenii şi specializări. Absolvenţii se pot pregăti în Ingineria Mediului, Ingineria dezvoltării rurale durabile sau Ingineria produselor alimentare. În cadrul profilului „Inginerie mecanică” există, de asemenea, specializarea „Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară”. Toate specializările au o durată de studii de 4 ani, iar cei care termină facultatea vor fi calificaţi ca „ingineri”. Facultatea pune la bătaie şi locuri subvenţionare de la buget. După absolvire, absolvenţii pot lucra în institute de cercetare, dezvoltare, certificare, unităţi de producţie, unităţi pentru ecologizarea localităţilor şi pentru monitorizarea poluării mediului, staţii de potabilizare şi epurare a apelor, reprezentanţe comerciale şi unităţi financiar-bancare şi management pentru expertiza tehnică de specialitate sau în administraţia rurală. Detalii sunt disponibile la adresa web http://www.isb.pub.ro. În cadrul facultăţii, la Departamentul de Mecanică, predă şi un profesor vrancean, Conf. univ. dr. Constantin Popa, foarte implicat şi apreciat  de studenţi. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.