Educație

Începe examenul de definitivat. Nota minimă de promovare este 8,00

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 1648 vizualizări
Un candidat nepregătit poate medita o oră la subiecte înainte de a părăsi sala de examen, pe bază de semnătură

127 de tinere cadre didactice sunt aşteptate maine dimineaţă la Colegiul Auto “Traian Vuia” din Focşani pentru a susţine examenul de definitivat. Este posibil însă să existe şi absenţi, printre candidaţi existand şi viitoare mămici care au anunţat că prezenţa lor la examen va depinde de starea de sănătate. Accesul în sălile de examen este permis între orele 8,00 – 8,30, candidaţii avand asupra lor cartea de identitate. Subiectele vor fi distribuite la ora 10,00, iar timpul de lucru pentru rezolvarea acestora este de patru ore. Un candidat poate renunţa de bunăvoie la examen după cel puţin o oră de la distribuirea subiectelor, completand o declaraţie în acest sens. Se consideră, potrivit metodologiei, că respectivul candidat s-a retras din examen. Preşedinte al centrului judeţean de examen este profesorul universitar Marius Vasilescu de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Una dintre noutăţile acestui an este dată de faptul că lucrările vor pleca din centrul de examen direct către centrele de evaluare din ţară, fără să mai treacă prin Inspectoratul Şcolar Judeţean şi vor fi însoţite de un jandarm şi doi inspector şcolari. Centrele de evaluare vor fi anunţate de Ministerul Educaţiei în ziua examenului. Judeţul Vrancea nu este centru de evaluare în acest an. O altă noutate o reprezintă nota de promovare a examenului care este minim 8,00. Nota de examen este dată de examenul scris, transmit reprezentanţii IŞJ, fără a se lua în calcul nota de la inspecţia la clasă. Rezultatele vor fi afişate pe 23 iulie, iar contestaţiile vor fi înregistrate şi transmise la centrele de evaluare în intervalul 23-24 iulie. În perioada 25-26 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pe 27 iulie. Anul trecut în Vrancea la examenul de definitivat s-au înscris 84 de cadre didactice, dintre care 4 au absentat, iar 7 s-au retras, după ce au văzut subiectele. Promovabilitatea a fost de puţin peste 56%. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ionut, acum 3935 zile, 3 ore, 39 minute, 49 secunde
Cu nota 8 la examen, mai mult ca sigur anul acesta se vor retrage mult mai multi
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.