Educație

Info-Educaţie: Începe înscrierea candidaţilor la bacul de toamnă

Ziarul de Vrancea
14 iul 2013 791 vizualizări
Candidaţii la bacaluareat care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea care tocmai s-a încheiat săptămana trecută se pot înscrie de astăzi la a doua sesiune.

Înscrierile se fac pană pe 19 iulie la secretarietele liceelor pe care candidaţii le-au absolvit. Prima probă a celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului are loc în perioada 19-20 august şi este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba romană. Probele scrise încep pe 26 august, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie. La această sesiune sunt aşteptaţi cei aproape 1.300 de candidaţi care au picat în prima sesiune, precum şi absolvenţii de liceu din acest an care nu ai intrat în examen din cauza corigenţelor. (M. V.)

Au sosit primele manuale la IŞJ

De astăzi directorii de şcoli sunt aşteptaţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a ridica prima tranşă de manuale din depozitul instituţiei. Acestea au sosit săptămana trecută, iar reprezentanţii ISJ încep de azi să le distribuie. Trei edituri au trimis manualele şcolare: Humanitas, Aramis şi Sigma, fiind vorba de titluri pentru clasele I-IV în general, dar şi de manual pentru elevii din gimnaziu. Aceasta este prima tranşă de manuale sosită în depozitul IŞJ, editurile avand termen 31 august pentru a aduce toate manualele prevăzute în contractele cu MEN. Judeţul Vrancea va beneficia în anul şcolar următor de manuale noi în valoare de 378.065 lei cu TVA. Din păcate manualele nu vor ajunge tuturor elevilor din judeţ, mulţi părinţi fiind puşi în situaţia de a le cumpăra la toamnă din librării. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.