Educație

ATASAMENT!!! Mediile mari de la Evaluarea naţională cresc concurenţa la colegii

Ziarul de Vrancea
14 iul 2013 2316 vizualizări
O situaţie comparativă a ultimilor ani arată că mediile de admitere sunt în creştere.Colegiul Unirea rămane cel mai bine cotat liceu vrancean.Ziarul nostru publică topul naţional al celor mai bune licee, potrivit edu.ro

Numărul mare de elevi vranceni care au luat anul acesta evaluarea naţională cu note foarte mari va creşte mediile de admitere la colegiile cele mai căutate din judeţ. Dacă anul trecut ultima medie de intrare la Colegiul Naţional Unirea, cel mai bine clasat din judeţ, dacă avem în vedere mediile de admitere din ultimii ani, s-a intrat cu 9,25 la matematică-informatică, 9,65 la ştiinţele naturii, 9,08 la filologie şi 9,12 la ştiinţe sociale, este foarte probabil ca ultimii elevi intraţi anul acesta să aibă medii de admitere mai mari. Asta dacă avem în vedere evoluţia mediilor din ultimii doi ani. Mediile de anul trecut de la CNU au fost mai mari decat cele din 2011. La nivel de judeţ, în 2011, 536 de absolvenţi de gimnaziu au avut medii peste 9,00 la repartiţia la liceu, dintre care 215 medii au fost peste 9,50. Atunci au fost numai patru medii de zece şi 21 medii cuprinse între 9,90 şi 9,99. Anul trecut au fost 446 de elevi cu medii peste 9,00, iar 222 dintre ei aveau medii peste 9,50. Mediile de zece au ajuns la şase, iar cele situate între 9,90 şi 9,99 la 32. Anul acesta 688 de elevi au medii mai mari de 9,00, iar 348 dintre ei au medii peste 9,50. 11 elevi intră la liceu cu medii maxime, iar 45 dintre ei au medii situate între 9,90 şi 9,99. Statistica arată că de la an la an concurenţa creşte la colegiile de renume, unde şi media de admitere este, astfel, în creştere.

Cele mai căutate licee vrancene

Pe primul loc se află, de caţiva ani, Colegiul Unirea. Potrivit criteriilor de performanţă, acest colegiu are o medie de admitere de 9,27. Promovabilitatea examenului de bacalaureat este de 100%, toţi absolvenţii fiind admişi la facultate anul trecut. De asemenea, colegiul nu a înregistrat niciun repetent, iar numărul elevilor olimpici din ultimii 5 ani se apropie de 300. CNU este şi cel mai bine cotat liceu vrancean într-un top naţional, locul 16. Pe locul secund în Vrancea se află Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”. Aceste două instituţii de învăţămant preuniversitar îşi împart de altfel, în fiecare an, cei mai buni absolvenţi de gimnaziu. Media de admitere la Colegiul Cuza – 8,91, promovabilitatea bacului – 100%, fără repetenţi, 98% dintre absolvenţii de anul trecut au fost admişi la facultate, iată cateva date din cartea de vizită a liceului. De asemenea, aproape 200 de elevi au fost premiaţi în ultimii 5 ani la diferite concursuri şi olimpiade şcolare. CNC se află pe locul 73 la nivel naţional într-un top al liceelor. Pe locul al III-lea la nivel local se află Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focşani, care se menţine pe un loc fruntaş, în ciuda unor neînţelegeri existente în cadrul colectivului şi care au afectat în ultimii ani imaginea unităţii. Media de admitere la liceu – 8,84, 92% promovabilitatea de la bac, 84% dintre absolvenţi au fost admişi la facultate. În ultimii ani 16 elevi au obţinut performanţe la olimpiadele şcolare. Liceul Pedagogic se află pe locul 145 la nivel naţional, potrivit site-ului www.admitereliceu.ro. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate maine. (Mihaela VlĂDESCU)
Pe ediţia online a ziarului puteţi vizualiza o broşură privind admiterea de anul acesta


Top 10 licee Vrancea în funcţie de nota de la admitere din 2012:


1.Colegiul Naţional Unirea Focşani – locul 16 naţional
2.Colegiul Naţional Cuza Focşani – locul 73 naţional
3.Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focşani – locul 145 naţional
4.Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” Focşani – locul 175 naţional
5.Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud – locul 299 naţional
6.Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti – locul 415 naţional
7.Liceul Teoretic “Ioan Slavici “Panciu – locul 481 naţional
8.Grupul Şcolar Mărăşeşti – locul 521 naţional
9.Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focşani – locul 517 naţional
10.Grupul Şcolar Vidra – locul 546 naţional.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.