Educație

Mai sunt două zile de înscriere la liceu

Sorin Tudose
7 iul 2013 1256 vizualizări
Prima etapă de înscriere la liceu, începută zilele trecute, mai are loc astăzi şi maine. Dacă anul trecut erau în jur de 3.000 de absolvenţi de gimnaziu, anul acesta numărul lor a scăzut sub 2.800.

Ca şi în anii precedenţi admiterea în învăţămantul liceal se face pe baza mediei de admitere. Aceasta rezultă din media generală obţinută la cele două probe de la Evaluarea Naţională, respectiv media celor patru ani de gimnaziu. Algoritmul electronic de repartizare ordonează elevii în mod descrescător în funcţie de media de admitere la liceu, repartizându-i pe rând, începând cu cel mai bine clasat elev şi terminand cu ultimul. Tot spre deosebire de anul trecut cand şase copii au terminat evaluarea şi gimnaziul cu notă maximă, anul acesta numărul lor aproape că s-a dublat, nu mai puţin de 11 elevi putand opta pentru orice liceu şi profil graţie reuşitei lor. Chiar dacă sunt licee care nu sunt pe placul elevilor, mulţi dintre ei dorind să intre la cele de elită/renume aceştia ar face bine să pună pe lista de opţiuni cat mai multe instituţii de învăţămant pentru a nu risca să rămană fără liceu. Afişarea listelor cu abslovenţii de clasa a VIII-a repartizaţi se va face miercurea viitoare, pe 17 iulie. Pană la această oră Inspectoratul Şcolar Judeţean nu are date statitice cu privire la cei care deja au completat lista de înscrire la liceu pentru a le da publicităţii. (S. T.)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.