Educație

54,63% dintre candidaţii vranceni au promovat Bac-ul în sesiunea iunie - iulie 2013

Sorin Tudose
7 iul 2013 2797 vizualizări
Ultima oră.Au apărut procentele de promovabilitate la Bacalaureat 2013 ,sesiunea iunie pentru judeţul Vrancea. 54,63%-procentul total de promovare; 38,38%-promovabilitate pe filiera Tehnologică;78,25%-promovabilitate pe filiera Teoretică;63,58%- promovabilitate pe filiera Vocaţională ;63,19%-promovabilitate pentru promoţia curentă;27,37%-promovabilitate pentru promoţiile anterioare

Ultima oră.Conform digi24.ro, Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat, până duminică, 7 iulie, ora 21.30, 98,3% din datele privind promovarea, la nivel de ţară, a absolvenţilor de clasa a XII-a, care au susţinut examenele din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie. Procentul de promovare pentru absolvenţii promoţiei 2012-2013 este de 62,32%. Digi24 prezintă datele parţiale, pe judeţe.

Procentul de promovare pentru absolvenţii promoţiei 2012-2013 este de 62,32%, în timp ce pentru absolvenţii promoţiilor anterioare, care au participat la această sesiune, procentul este de 30, 82%. Ca urmare, procentul total de promovare, la nivel naţional, este de 55,65%.

Procentele reprezință, în ordine, promovabilitate pe filiera Tehnologică, promovabilitate pe filiera Teoretică, promovabilitate pe filiera Vocaţională, promovabilitate pentru promoţia curentă și promovabilitate pentru promoţiile anterioare, pentru fiecare județ.Pentru judeţul Vrancea, procentele menționate, arată, conform sursei susaminte, astfel :

 

VN

54,63%-procentul total de promovare

38,38%-promovabilitate pe filiera Tehnologică

78,25%-promovabilitate pe filiera Teoretică

63,58%- promovabilitate pe filiera Vocaţională

63,19%-promovabilitate pentru promoţia curentă

27,37%-promovabilitate pentru promoţiile anterioare

 

 



Azi se afişează rezultatele la Bac. Promovabilitatea este de peste 50%

Rezultatele sunt aşteptate în jurul pranzului, iar liceenii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii doar pană la ora 16.00.Date parţiale arată o promovabilitate de peste 50%.“Au fost copii care s-au pregătit îndelung şi elevi care nu prea au tratat serios examenul”, ne-a spus prof. univ. Gabriela Georgescu, preşedintele centrului de evaluare de la Liceul Pedagogic

În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 12.00, cei aproximativ 2.000 de candidaţi vranceni care au susţinut Bacalaureatul vor afla rezultatele de la examen. Acestea vor fi postate pe portalul bacalaureat.edu.ro, dar şi la centrele în care au fost susţinute examenele. În cazul în care vor fi nemulţumiri liceenii vor putea depune contestaţii doar în cursul zilei şi doar pană la ora 16.00 urmand ca rezultatele finale să fie afişate vineri, 12 iulie. Absolvenţii de liceu au dat tarcoale centrelor de examen încă de aseară, însă notele nu s-au afişat. “Rezultatele la examenul de bacalaureat se vor afişa maine la ora 12.00 (azi n.r.), aşa cum se va întampla în toată ţara”, ne-a spus Vasilica Zaharia, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea. Candidaţii de anul acesta pot sta mai liniştiţi decat cei de anul trecut pentru că necesara măsură luată de Guvernul PDL cu camerele de supraveghere a fost contracarată de Guvernul USL cu subiecte considerate uşoare. Cei mai mulţi dintre candidaţii intervievaţi la nivel local şi la nivel naţional au spus că subiectele au fost foarte uşoare, ceea ce nu face o departajare corectă între cei care chiar au învăţat patru ani de zile şi între cei care au răsfoit materia cu puţin timp înainte de Bac.

Creşte procentul de reuşiţi

La unul din cele două centre de evaluare din judeţ procentul de promovabilitate era estimat undeva la 53-54%. “La acest centru am evaluat tezele a circa 1.500 de elevi provenite de la patru centre de examen, iar procentul de promovabilitate este undeva la 53-54%. Se constată o creştere de cateva procente faţă de anii anteriori. Am corectat teze cu note foarte mari, dar şi cu note foarte mici, ceea ce înseamnă că au fost copii care s-au pregătit îndelung şi elevi care nu prea au tratat serios examenul”, ne-a spus profesorul universitar Gabriela Georgescu, preşedintele centrului de evaluare de la Liceul Pedagogic. Cadrul didactic ne-a mai spus că subiectele au fost întradevăr accesibile, dar nu… prea accesibile, aşa cum s-a spus în spaţiul public. În aceste condiţii este de aşteptat ca nivelul de promovabilitate să fie mult mai mare decat cel de anul trecut (aproximativ 46% n.r.).

Încep pregătirile pentru “bbac-ul picaţilor”

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie. În 19-20 august va avea loc oralul la romană, în 19-21 august - oralul la limba maternă, în 20-21 august – oralul la o limbă străină şi în 22-23 august – proba de informatică. Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura romană, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august - proba obligatorie a profilului şi 30 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, până la ora 12.00, iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale la această sesiune secundară. Nu e exclus ca sistemul informatic de afişare al rezultatelor de la Bac să aibă mici probleme de funcţionalitate astăzi, avand în vedere numărul foarte mare de persoane ce îl vor accesa. Ziarul nostru va publica pe site rezultatele imediat ce vor fi făcute publice. (Sorin TUDOSE)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.