Educație

Final de Bac cu examene uşoare, dar şi cu fiţuici

Sorin Tudose
3 iul 2013 1676 vizualizări
Un candidat a fost eliminat pentru că a fost găsit cu telefonul mobil la purtător, fapt considerat tentativă de fraudă

Ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere, s-a dovedit a fi cea mai uşoară, după cum ne-au declarat candidaţii la ieşirea din sălile de examen. Din cei 2.602 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 2.505, aceştia susţinand ieri proba la alegere. Circa 1.100 au optat pentru biologie, aproximativ 950 pentru geografie, iar restul pentru psihologie, sociologie, logică şi argumentare, economie, filosofie, informatică, fizică şi chimie. “Examenul mi s-a părut uşor, asta poate şi pentru că am fost pregatită. Subiectele au acoperit cam toata materia şi au fost în concordanţă cu subiectele făcute la clasă. Ultimul subiect al tezei a fost diferenţiat, în funcţie dacă erai la profil de mate/info ori ştiinţele naturii”, ne-a spus Alina M., absolventă a Colegiului Cuza care a susţinut proba la chimie. “Eu am dat la filosofie şi mi s-a părut accesibilă teza. În clasa mea am avut parte de doi domni foarte corecţi şi nu a fost nevoie să intervină pentru a preveni copiatul întrucat fiecare ne concentram pe ce aveam de scris”, ne-a spus şi Andreea L., de la Liceul de Artă. Elevii mai spun că proba cea mai grea a fost cea de fizică şi că în rest a fost destul de uşor. La examen a existat şi un eliminat pentru tentativă de fraudă. “La centrul de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” un candidat a fost eliminat pentru că a fost găsit cu telefonul la el. În afară de acest caz nu am mai avut alte abateri de la regulament”, ne-a spus Silvia Chelariu, inspector de romană şi purtător de cuvant al Inspectoratului Şcolar. Surse din randul candidaţilor spun că au mai existat absolvenţi “dotaţi” cu fiţuici, însă puţini au riscat. Primele rezultate ale bacului de anul acesta vor fi afişate luni la pranz. urmand ca cele finale să fie afişate pe data de 12 iulie. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Patraulea, acum 3918 zile, 5 ore, 42 minute, 34 secunde
Nu a luat nimeni spaga in Vrancea? Nici macar o audiere? Minunea lui Dumnezeu, Gogule!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.