Educație

Nouă coruri cantă la Festivalul Coral Internaţional „Pastorala”

Silvia Vrînceanu
3 iul 2013 1364 vizualizări
In week-end vor avea loc 38 de recitaluri şi concerte ale formaţiilor participante

Astăzi debutează la Focşani, în cadrul Zilelor Municipiului Focşani, a IX-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional „Pastorala”, eveniment la care participă coruri din Romania, Bulgaria şi Grecia. În această dimineaţă, de la ora 10.30, la Mausoleul Eroilor „Mărăşeşti”, corurile reunite vor interpreta melodii într-un program comun intitulat „Omagiul eroilor neamului”. Vrancenii vor avea ocazia să asculte Corul „Dobrudjanski Zvutsi” din Bulgaria, Corul „Lyra” din Buzău, Corul „Camerata” din Brăila, Corul „I.D. Chirescu” din Cernavodă, Corul „Nicolae Oancea” din Bucureşti, Ansamblul „Patos” din Bucureşti, Corul „Pastorala” din Focşani, Corul „Preludiu” din Bucureşti, Corul „Armonia” din Constanţa. De la ora 15:00, corurile invitate vor fi primite de oficialităţile locale la Consiliul Local Focşani, unde vor interpreta piesa „Imnul Europei” şi „Mulţi ani, trăiască!”. După salutul de bun-venit la Focşani, pe scena din Piaţa Unirii, fiecare cor va susţine mini-recitaluri pentru publicul prezent. Festivalul va continua la Teatrul Municipal, de la ora 17:00 la 20.30, cu concerte de cate 20-30 minute. Programul va fi prezentat de conf. univ. dr. Ioan Golcea, şeful catedrei de dirijat coral din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică, Bucuresti. Duminică, conducătorii corurilor vor avea o conferinţă de presă comună, după care se vor susţine recitaluri în mai multe locaţii din judeţ, de la 11:30, la Panciu, la Catedrala de lângă Primărie, la Biserica „Sfantul Nicolae din Fitioneşti, dar şi la Biserica „Donie” (preot protoereu Balica) şi la Biserica „Sfantul Nicolae Nou” din Focşani, unde slujeşte preotul Valeriu Tufaru. Ziua se va încheia cu o seară româno-bulgară, la un restaurant din municipiu. „În cadrul festivalului vor avea loc peste 38 de recitaluri şi concerte ale formaţiilor participante. Astfel, în cadrul Zilelor Municipiului Focsani, Festivalul Coral Internaţional „Pastorala” face ca Oraşul de pe Milcov să devină capitala a cantului coral de pretutindeni. Multumiri anticipate tuturor celor care ne-au fost alaturi în acest amplu demers cultural şi invităm publicul spectator să urmărească mesagerii artei interpretative romaneşti şi universale! Intrarea este liberă pentru spectatorii nostri dragi şi statornici!”, se arată într-un comunicat de presă al Corului Pastorala. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cristy, acum 3944 zile, 19 ore, 49 minute, 53 secunde
Din articol reiese ca aceste coruri au cam fost impartite pe la biseicile unde slujesc sau vor sluji noii protopopi Balica- Donie, Tufaru (de cand isi doreste) - Sf. Nicolae, Dabija - Catedrala din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.