Educație

Monument ridicat în memoria piloţilor morţi în judeţul Buzău

Raluca Manolache
5 iul 2013 1874 vizualizări
Printre victime s-au aflat şi doi vranceni, maiştrii militari Cătălin Topoliceanu şi Viorel Cojocaru

Ieri s-au organizat ceremonii militare şi religioase pentru piloţii militarii care au murit în urma accidentelor aviatice produse în ultimii ani. Ministrul Apărării Mircea Duşa a participat ieri la dezvelirea monumentului ridicat în memoria piloţilor militari căzuţi la datorie în localitatea Poşta Câlnău, judeţul Buzău. Este vorba despre tragedia aviatică ce s-a produs pe 5 iulie anul trecut. Atunci, maistrul militar Cătălin Topoliceanu şi maistrul militar Viorel Cojocaru, ambii din Vrancea, şi-au pierdut viaţa în urma incidentului produs la aproximativ 20 km distanţă de Râmnicu Sărat şi în urma căruia au murit patru militari.

A fost ultimul zbor de antrenament pentru cei doi mecanici de zbor şi colegii lor, căpitan-comandorului Mitică Docuz şi studentul Ştefan Coropeţchi, pentru Forţele Aeriene din Boboc. Tot ieri s-a organizat la Ansamblul comemorativ ridicat pe Aerodromul de la Tuzla, o ceremonie militară şi religioasă, în memoria militarilor care au decedat în accidentul aviatic din anul 2010, în timpul unei misiuni de antrenament. Printre cei 12 militari decedaţi s-a aflat şi locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche. Acesta a decedat pe 5 iulie 2010, după ce avionul militar de tip Antonov AN-2 s-a prăbuşit langă aerodromul din Tuzla. Acesta era comandant de subunitate la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, judeţul Buzău, iar în timpul producerii accidentului aeronava executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare. Acesta a fost avansat în grad post-mortem şi decorat cu ordinul „Steaua Romaniei cu Spade”. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
steroe vasilica, acum 3940 zile, 18 ore, 31 minute, 28 secunde
UNDE A MURIT-in accident de masina -OFITERUL PILOT MARIUS CORNELIU CHILIAN DIN VIDRA,VIS_A_VIS DE CASOIUL LUI OPRISAN!! BURUIENILE I_AU SUFOCAT CRUCEA,A PARTICIPAT SI A RAMAS VIU LA LOVITURA DE STAT citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.