Educație

ATASAMENT!!! Premierea olimpicilor, festivitatea preferată a lui Bacinschi

Sorin Tudose
4 iul 2013 1736 vizualizări
Edilul Focşaniului a spus că de zilele oraşului festivitatea sa preferată este premierea olimpicilor u 80 de elevi cu performanţe deosebite au fost recompensaţi de autorităţi, în timp ce profesorii performerilor au primit diplome de merit u ziarul nostru publică lista profesorilor şi a elevilor premianţi şi îi felicită pentru performanţe

Reprezentanţii autorităţilor municipale au premiat ieri, în sala de festivităţi a Cinematografului Balada, în jur de 80 de elevi de gimnaziu şi de liceu care au avut performanţe notabile la olimpiade şi concursuri naţionale în acest an şcolar. Prezent la eveniment, Decebal Bacinschi, edilul Focşaniului, a urcat pe scenă unde i-a felicitat pe elevi, tot el înmanandu-le şi diplomele de merit. “În primul rand vreau să vă spun că dintre toate manifestările care au loc cu ocazia Zilelor Muncipiului Focşani, aceasta îmi este cea mai dragă. Totodată, cred că la anul premiile vor fi un pic mai substanţiale şi mai cred că o să găsim o formă legală prin care să dăm niste premii şi domnilor profesori care se ocupă de voi (elevii n.r.). Mă bucur pentru efortul pe care l-aţi făcut şi vă doresc vacanţă plăcută”, le-a spus primarul Bacinschi celor din sală. Elevii au primit apoi o diplomă şi un tichet valoric cu o sumă de bani acordată în funcţie de clasarea la diferitele concursuri şi olimpiade la care au concurat. Bacinschi le-a transmis elevilor că îşi pot ridica bănuţii de la Primărie în cursul zilei de azi şi lunea viitoare. Fondul de premiere din bugetul local a depăşit 30.000 de lei. Premiul cel mai mare, în valoare de 600 de lei, l-a obţinut Alexandra Robu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Unirea”, aceasta obţinand locul I la Olimpiada de Neuroştiinţe, faza naţională. Un alt unirist, Florin Mocanu, a primit un tichet valoric în valoare de 400 de lei pentru obţinerea locului I la Olimpiada de limbă germană. Tot 400 de lei a caştigat şi Loredana Georgiana Palade de la Liceul de Artă “Gheorghe Tătărăscu” pentru Locul I la disciplina pictură. Din numărul total de olimpici premiaţi circa 25 sunt de la Unirea în vreme ce 13 sunt de la Colegiul “Al. I. Cuza”. La nivelul şcolilor gimnaziale Şcoala “Duiliu Zamfirescu” şi Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani au avut cam acelaşi număr de olimpici. De asemenea, 79 de profesori cunoscuţi, cei mai mulţi de matematică şi limba romană, au primit felicitări şi diplome de merit pentru activitatea performantă de la clasă. În bugetul muncipiului Focşani nu s-au găsit însă resursele necesare nici măcar pentru cumpărarea de flori pentru aceşti profesori minunaţi, care aduc atatea premii în judeţ. Poate că anul viitor! (Sorin TUDOSE)

Iată lista elevilor şi profesorilor premianţi, aşa cum a fost aprobată de aleşii locali în ultima şedinţă a Consiliului Local.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.