Educație

Rezultate finale! Ce diferenţe de medii au adus contestaţiile de la evaluarea naţională

Mihaela Vlădescu
3 iul 2013 2930 vizualizări
Promovabilitatea este de 78,27% după contestaţii

În urma rezolvării contestaţiilor depuse de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională procentul elevilor care au obţinut medii mai mari de 5,00 este de 78,27%. De asemenea, a crescut numărul elevilor care au finalizat evaluarea naţională cu zece: de la 22 la 23. La matematică, din cele 54 de contestaţii depuse, 15 au fost admise. Dacă patru elevi, respectiv Alina Rodica David, Ana Maria Dorneanu, Vlad Iulius Năstase şi Ana Maria Şandru au primit nota maximă la matematică după reevaluare, Ioana Irimia de la Liceul „Botta” Adjud s-a ales cu un punctaj mai mic după contestaţii. Aceasta din urmă obţinuse iniţial nota 9,90, pe care a contestat-o, iar după reevaluare s-a ales cu o notă mai mică cu zece sutimi. La limba romană, din cele 84 de contestaţii depuse au fost admise 39. Aici niciun candidat nu a atins la contestaţii nota maximă, însă au fost cele mai mari diferenţe între prima notă şi cea finală. Astfel, cea mai mare diferenţă între nota iniţială şi cea finală este de 1,40 puncte în cazul Georgianei Mihaela Harşu de la Şcoala Popeşti. Nota finală a acesteia a ajuns la 8,90 de la 7,50 iniţial. Alte patru teze au primit cate un punct în plus la reevaluare, astfel: de la 8,70 la 9,70 în cazul Elenei Balcu de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, de la 8,20 la 9,20 în cazul Mirunei Muşat de la Şcoala Rugineşti, de la 6,60 la 7,60 în cazul Florentinei Rotaru de la Şcoala Popeşti şi de la 8,50 la 9,50 în cazul lui Andrei Vlase de la Şcoala 3. Cea mai mică notă contestată a fost 1,00 a unui candidat de la Şcoala Gugeşti. Acesta a obţinut în final nota 1,80 la limba romană. În total au fost depuse 138 de contestaţii, fiind admise 54. Evaluarea naţională a fost susţinută de 2.761 de elevi, din cei 2.906 care s-au înscris. Pasul următor spre admiterea la liceu îl reprezintă completarea opţiunilor din fişele de înscriere care se face începand cu data de 5 iulie. (M. VLĂDESCU)


În ataşament puteţi consulta rezultatele contestaţiilor de la evaluarea naţională din Vrancea.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mira, acum 3948 zile, 15 ore, 16 minute, 30 secunde
Anul acesta rezultatele la contestatii au fost de bun-simt, fata de anul trecut cand niste "mari" profesori si-au batut joc de copii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.