Educație

Piscinele şi taberele şcolare sunt vizitate de inspectorii sanitari

Raluca Manolache
2 iul 2013 1520 vizualizări
Bazinele de înot, unde merg tot mai multe persoane pentru a scăpa de căldură, vor primi în următoarele două săptămani “vizita” inspectorilor sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea

Va fi verificată şi plaja Doaga, dar şi zona de agremente de pe raul Putna, de la Vanători. Se va verifica dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare, dar şi calitatea apei. Bazinele mai trebuie dotate obligatoriu cu vestiare, grupuri sanitare şi duşuri separate pentru femei şi bărbaţi. Medicii atrag atenţia că scăldatul ar trebui să se facă numai în zone autorizate pentru a se feri de o posibilă îmbolnăvire. Cei care nu ţin cont de locul în care fac baie riscă să se aleagă cu diferite boli infecţioase, conjunctivite, infecţii cutanate şi boli diareice. Una dintre afecţiunile cele mai grave este leptospiroza, care de obicei apare ca urmare a contactului cu apa în care a ajuns urina animalelor bolnave de leptospiroză sau purtătoare de bacterii din genul Leptospira. Inspectorii sanitari vor avea în vedere şi traseele turistice, dar şi singura tabără din judeţ, cea de la Gălăciuc. Raportul de control urmează să ajungă şi la Ministerul Sănătăţii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.