Educație

Copiii instituţionalizaţi, în febra examenului de Bacalaureat

Raluca Manolache
28 iun 2013 881 vizualizări
Copiii aflaţi în grija statului susţin în această perioadă, alături de ceilalţi liceeni, examenul maturităţii.

Vor trece prin toate etapele examenului de Bacalaureat 12 copii care provin din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea. Au mai fost însă şi trei copii care au susţinut testele naţionale. “Toţi aceşti copii au beneficiat de ore suplimentare de pregătire în cadrul şcolilor de care aparţin. Este o perioadă dificilă, dar frumoasă şi sperăm şi plină de satisfacţii. Suntem alături de toţi aceşti copii care trec prin emoţia   examenului şi îi ajutăm să depăşească cu brio această perioadă. Reuşita lor la examene, fie de teste naţionale, fie probe de Bacalaureat, este un succes şi pentru noi, de aceea ne-am implicat activ pe tot parcursul pregătirii şcolare a adolescenţilor şi le suntem alături în continuare”, a menţionat Mădălina Paraschiv, purtătorul de cuvant al DGASPC. Tinerii aflaţi în grija statului au reuşit de-a lungul anilor să aibă rezultate bune la învăţătură. Unii dintre aceştia s-au luptat pentru a se realiza în viaţă şi studiază pentru a deveni medici militari, profesori, asistenţi medicali sau chiar preoţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.