Educație

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 a absolvenţilor claselor a VIII-a

Ziarul de Vrancea
27 iun 2013 3059 vizualizări
Elevii susţin joi proba scrisă la MATEMATICĂ. Evaluarea Nationala 2013 Subiectele integrale la examenul de Matematica

 

 

Evaluarea Nationala 2013 Subiectele integrale la examenul de Matematica

 

 

Subiecte Matematica 2013 Evaluarea Nationala

Foto: Hotnews

Subiectele pe care absolventii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat astazi, 27 iunie, in examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013 sunt structurate pe trei mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte. Examenul a inceput la ora 9:00 si a durat doua ore, fiind ultima proba inainte de admiterea la liceu. La Matematica a fost extrasa varianta de subiecte numarul 3, fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Absolventii claselor a VIII-a au sustinut astazi examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013. La primul subiect, elevilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen doar rezultatele exercitiilor. La al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat un exercitiu de tip "Ana are mere". La ultimele doua subiecte, absolventilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen nu doar rezultatele, ci rezolvarile complete ale problemelor.

Subiectele integrale la Matematica - Evaluarea Nationala 2013




Compara cu subiectele la Matematica de anul trecut

Calendar Evaluarea Nationala 2013

14 iunie     Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
17 - 19 iunie       Inscrierea la Evaluarea Nationala
25 iunie     Limba si literatura romana - proba scrisa
26 iunie     Limba si literatura materna - proba scrisa
27 iunie    Matematica - proba scrisa
29 iunie    Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
29 iunie     Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
30 iunie - 2 iulie   Rezolvarea contestatiilor
3 iulie        Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Pe 29 iunie vor fi afisate primele rezultate si in aceeasi zi pot fi depuse si contestatiile, pentru ca pe 3 iulie sa fie afisate rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2013. 

"Admiterea in liceu in anul scolar 2013 - 2014" incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afiseaza rezultatele.


www.hotnews.ro

 

 

Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine astăzi, sub supraveghere video, proba de matematică din cadrul evaluării naţionale. Notele obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a vor conta la admiterea la liceu.

 

 

  

EVALUAREA NATIONALA 2013: Elevii sustin joi proba scrisa la MATEMATICA

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013: Elevii susţin joi proba scrisă la MATEMATICĂ-Foto:rtv.net

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Acesta este al doilea an în care elevii vor susţine probele în săli de examen supravegheate cu camere video. Dacă elevii vor intra în sala de examen cu copiuţe, cu mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile sunt daţi afară din examen şi li se acordă nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu.

Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea în două ore. Proba scrisă la matematică începe la ora 9.00, după extragerea plicului cu varianta de subiecte.

Vezi MODELUL DE SUBIECT şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ. Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Rezultatele examenelor vor fi afişate pe 29 iunie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie.

Notele obţinute la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014. În intervalul 5-10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014. În intervalul 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

Citeşte mai mult despre CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ADMITERE

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cadrul celor două etape, iar în intervalul 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În cea de-a treia etapă de admitere la liceu, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 5 şi 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.


www.rtv.net

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.