Educație

Liceele se bat în campanii a atragere a celor mai valoroşi absolvenţi

Ziarul de Vrancea
26 iun 2013 1132 vizualizări
Liceele au decis anul acesta să diversifice modalitatea de a face publicitate profilelor pe care le pot urma absolvenţii

Evaluarea naţională reprezintă un bun prilej pentru unele dintre liceele din Focşani pentru a încerca să racoleze viitori elevi. Încă de la prima probă a evaluării naţionale, elevi ai Liceului “G.G. Longinescu” au împărţit fluturaşi absolvenţilor de-a VIII-a care ieşeau din examen, cu oferta şcolară pentru anul 2013 – 2014. Pe aceştia viitorii liceeni puteau citi cate clase şi ce specializări vor lua fiinţă la toamnă la acest liceu. Tototdată, puştii sunt invitaţi să viziteze şi pagina de facebook a unităţii de învăţămant. “Este primul an în care recurgem la o astfel de modalitate de a ne face cunoscută oferta educaţională. În anii anteriori am dat anunţuri în presă, am împărţit pliante în şcolile generale, iar anul acesta am decis să diversificăm modalitatea de a ne face publicitate. Considerăm că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a atrage elevi la acest liceu”, ne-a declarat directorul Liceului “G. G. Longinescu” Focşani, profesorul Ştefan Moraru. Campanii de atragere a elevilor au desfăşurat şi alte licee. Colegiul Auto “Traian Vuia”, de exemplu, a decis anul acesta să organizeze o caravană în cadrul căreia reprezentanţii unităţii au mers cu maşinile din dotare în curtea fiecarei şcoli generale. “De 4 ani facem astfel de campanii, iar în fiecare an a fost altceva. Anul acesta an decis să mergem noi în întampinarea elevilor şi am organizat o caravană în cadrul căreia au putut vedea şi maşinile pe care pot face şcoala de şoferi. Colegiul Auto îşi realizează planul de şcolarizare, dar interesul nostru este să vină copii cat mai buni şi cu valenţe în domeniul tehnic“, ne-a declarat directorul Colegiului Auto “Traian Vuia, Ioan Negoescu. Şi Colegiul Unirea a organizat la finele anului şcolar o acţiune menită să atragă cei mai buni absolevenţi de generală din judeţ. Aici a fost organizată Ziua Porţilor Deschise în care absolvenţii de-a VIII-a cu medii peste 9,50 ce au primit invitaţii în prealabil, au putut vizita unitatea şcolară. Colegiul Cuza nu a organizat în acest an niciun eveniment cu acest scop, din lipsă de timp, după cum a motivat directorul unităţii, profesorul Marius Poll. Potrivit acestuia, chiar şi colegiile bine cotate trebuie să găsească modalităţi de a atrage elevii, bătălia dandu-se pentru cei mai buni. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.