Educație

Începe evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a. Bacalaureanţii susţin proba de limbă străină

Ziarul de Vrancea
24 iun 2013 1671 vizualizări
Nu este permis accesul în săli cu niciun fel de manual sau aparate de emisie-recepţie, iar clasele sunt supravegheate cu 309 camere web.Psihologii recomandă candidaţilor să vină odihniţi la examen Absolvenţii clasei a VIII-a susţin astăzi prima probă a evaluării naţionale: proba scrisă de limba şi literatura romană. În Vrancea 3.227 de absolvenţi s-au înscris la acest examen care va fi susţinut în 93 de centre.

Accesul în sălile de examen este permis pană cel tarziu la ora 8,30, examenul propriu-zis urmand să înceapă la ora 9,00. Elevii trebuie să aibă asupra lor doar cartea de identitate şi, eventual, o sticlă cu apă, deşi aceasta ar trebui să fie asigurată de organizatori. Nu este permis accesul în săli cu niciun fel de manual sau aparate de emisie-recepţie, iar clasele sunt supravegheate cu ajutorul a 309 camere web. Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au cerut asistenţă medicală în toate centrele de examen. Tezele candidaţilor vor fi transportate, după ce vor fi sigilate, într-unul dintre cele patru centre de evaluare: Colegiile Auto, “Mihail Kogălniceanu”, “Ion Mincu” şi la Liceul “G. G. Longinescu”. Corectorii sunt aşteptaţi în centrele de evaluare de la ora 16,00 cand începe evaluarea. Pentru a nu fi create confuzii, centrele de evaluare au afişat încă de ieri listele cu elevii repatizaţi pe săli. De altfel, şefa IŞJ a precizat că, aseară, după ora 16,00, inspectorii au verificat centrele de examen în privinţa afişării listelor cu elevii repartizaţi şi modul în care au fost instalate camerele de supraveghere. Acestea din urmă trebuie să fie orientate astfel încat să cuprindă toţi candidaţii, iar monitorul calculatorului care înregistrează filmarea trebuie să fie orientat cu spatele spre elevi şi apoi închis. Proba scrisă la matematică va fi susţinută pe 27 iunie, iar rezultatele iniţiale vor fi afişate pe 29 iunie 2013.

 

Calendar Evaluarea Naţională 2013


Conform www.rtv.net

Absolvenţii de liceu dau proba la limba străină
 

Astăzi continuă şi examenul de bacalaureat cu proba C – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Cum era de aşteptat, cei mai mulţi absolvenţi de liceu vranceni susţin această probă la limbile engleză şi franceză. Proba scrisă la limba şi literatura romană are loc pe data de 1 iulie. Psihologii şcolari recomandă candidaţilor să fie bine odihniţi înaintea unui astfel de examen, să se hrănească bine şi să citească subiectele cu foarte mare atenţie. Le urăm succes tuturor elevilor împlicaţi în examene! (Mihaela VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.