Educație

Inspectoratul Şcolar: Instruire secretă pentru evaluarea naţională

Ziarul de Vrancea
20 iun 2013 1622 vizualizări
Unele şcoli ar putea rămane fără energie electrică în ziua examenelor naţionale din cauza lucrărilor pe care le realizează echipele Electrica u cum traversăm o perioadă caniculară, copiii trebuie să primească apă în timpul examenului

Sucursala companiei Electrica Focşani a anunţat întreruperea energiei electrice în mai multe localităţi chiar în ziua în care se desfăşoară prima probă a evaluării naţionale, marţi, 25 iunie. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar (IŞJ) au fost informaţi de directorii de şcoli despre acest aspect şi au trimis o adresă către Electrica pentru a amana lucrările la reţelele electrice. “Am vorbit cu reprezentanţii Electrica şi au spus că cel puţin pană la ora 13,00 încearcă să nu întrerupă curentul”, a precizat inspectorul Lidia Dumbravă, secretar al comisiei judeţene pentru evaluarea naţională. Anunţul a fost făcut ieri la instruirea directorilor de şcoli în care se desfăşoară evaluarea naţională în acest an, consfătuire care a avut loc la sediul IŞJ. Inspectorii şcolari le-au reamintit directorilor că este interzisă colectarea fondurilor de la elevi pentru tradiţionalul “protocol”, dar în acelaşi timp acestora trebuie să li se asigure un pahar cu apă pe timpul examinării, date fiind temperaturile caniculare. Comisia judeţeană pentru evaluarea naţională din acest an este formată din Luminiţa Balaban – preşedinte, Lidia Dumbravă şi Fănel Lipan – secretari, iar membrii sunt Silvia Chelariu, Daniela Sarghie şi Flori Vrîncianu. Examenul se desfăşoară în 93 de centre de examen, iar evaluarea se face în patru centre: la Colegiile Auto, “Mihail Kogălniceanu”, “Ion Mincu” şi la Liceul “G. G. Longinescu”. La examen sunt aşteptaţi peste 3.200 de absolvenţi ai clasei a VIII-a. În cele cateva minute cat au avut acces ziariştii la instruire, şefa Inspectoratului Şcolar le-a mulţumit directorilor pentru modul în care a colaborat cu aceştia şi le-a transmis mult succes în zilele următoare. “Mulţumesc pentru modul în care am colaborat în acest an şi sper să o facem şi în continuare cand ne aşteaptă o perioadă de foc. Vă doresc să aveţi rezultate frumoase din partea elevilor şcolilor dumneavoastră şi să ne vedem la finalul acestei etape cu zambetul pe buze”, a spus inspectorul general Vasilica Zaharia. Aceasta a poftit apoi ziariştii afară, instruirea făcandu-se cu uşile închise, semn că directorii aveau de aflat lucruri care nu trebuie să apară în presă. Probele scrise ale evaluării vor fi susţinute pe 25 iunie la limba romană şi pe 27 iunie la matematică, urmand ca primele rezultate să apară pe 29 iunie. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Strict Secret!, acum 3934 zile, 8 ore, 57 minute, 5 secunde
Top Secret-Misiune speciala !Agent 007Vasilica! Liceul CAP Agricola Odobesti-99,99 la suta grad de promovare!Participa la bac si Vasilica (nume conspirativ-Leashka)!Tovarasi-pe ei!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.