Educație

Seminare regionale pentru conservarea ariilor Natura 2000

Sorin Tudose
19 iun 2013 1342 vizualizări
Pană la finele lunii vor avea loc mai multe seminare regionale privind importanţa conservării biodiversităţii prin reţeaua Natura 2000, asta după ce recent a avut un seminar la Galaţi pe aceeaşi temă, organizat de Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

„Natura 2000 – opţiunea verde pentru bunăstarea României” a fost un eveniment de informare dedicat organizaţiilor, publicului şi presei din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, realizat în cadrul campaniei naţionale de conştientizare InfoNatura2000. Rolul acestor evenimente este informarea publicului asupra caracteristicilor şi a beneficiilor oferite de reţeaua Natura 2000. Scopul principal al reţelei este de a găsi soluţii pentru a permite desfăşurarea activităţilor economice “prietenoase cu mediul” simultan cu protecţia biodiversităţii şi nu de a interzice activităţile umane, libera circulaţie a persoanelor sau de a limita dreptul la proprietate. Siturile Natura 2000 oferă oportunitatea desfăşurării de activităţi ecoturistice, păşunat şi cosit cu moderaţie, dezvoltarea agriculturii ecologice ceea ce creşte valoarea produselor locale, dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale. În România au fost declarate până în prezent 530 de situri Natura 2000, din care 12 în Vrancea, alături de alte 11 arii speciale de conservare. Proiectul cu titlul InfoNatura 2000 - “Campanie naţională de conştientizare privind importanţa conservării Biodiversităţii prin Reţeaua Natura 2000 în România” este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”. În Vrancea, aşa cum spuneam, 11 situri Natura 2000 cu o suprafaţă întinsă pe mii de hectare (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.