Educație

Arte & Carte, un nou proiect cultural al bibliotecii

Sorin Tudose
14 iun 2013 1162 vizualizări
Proiectul îi este dedicat poetului Mihai Eminescu

Bibliotecarii focşăneni vă invită astăzi, ora 11.00, la sediul central la al Bibliotecii la un nou proiect cultural intitulat “Arte & Carte”. Proiectul este lansat cu ocazia împlinirii a 124 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului Mihai Eminescu, moment în care paginile cărţilor se deschid parcă singure în căutarea amintirii poetului. Arte & Carte îşi propune stimularea lecturii în rândul tuturor categoriilor de public folosind evenimente culturale, expoziţii şi vernisaje. Ca şi până acum, biblioteca va sprijini, încuraja şi promova tinerii artişti prin organizarea periodică a unor expoziţii personale sau de grup. “Încurajăm comunitatea să vină în sprijinul acestui proiect şi să propună copii talentaţi ce îşi vor putea expune gratuit lucrările la bibliotecă. Debutul proiectului Arte & Carte are loc prin vernisarea expoziţiei personale de pictură: Roze înmiresmate - semnată de Vlad Constantin, elev de numai 13 ani. Deşi pictează din clasele primare, talentul său a fost pus în valoare anul acesta de când îi este profesoară artista Elena Stoiciu, cea care l-a încurajat să abordeze pictura în ulei şi care va fi prezentă la vernisaj. Temele abordate de Vlad sunt diverse, de la peisaje la teme biblice, pană la gingaşele flori. Propunerea de a fi inclus în proiectul bibliotecii Arte & Carte a venit din partea Stelei Sebe, bibliotecar metodist la CCD Vrancea. Expoziţia va fi cu vânzare, micul pictor sperand că îşi va putea cumpăra materiale pentru următoarele lucrări. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Cultură, scriitorul Gheorghe Neagu, preşedinte al Asociaţiei Culturale “Duiliu Zamfirescu”, pictorul Ovidiu Octavian Opaiţ, reprezentanţi şi copii de la DGASPC Vrancea. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.