Educație

Elevii învăţaţi să se apere şi să facă portretul robot al infractorilor

Dan Chiriac
12 iun 2013 1003 vizualizări
Poliţiştii desfăşoară o campanie de prevenire a violenţelor în vacanţa de vară

În cadrul Programului de prevenire a delincvenţei juvenile poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire, de la Ordine Publică şi Circulaţie au elaborat un plan de măsuri pentru această vară. Acesta vizează creşterea gradului de siguranţă a copiilor şi a tinerilor, în cadrul unităţilor de învăţămant şi în perimetrul acestora cât şi pe perioada vacanţei de vară. Activităţile educative vizează informarea elevilor cu privire la consecinţele comiterii de infracţiunii precum şi la modalităţile de autoprotecţie, realizarea portretului robot al infractorilor şi modul corect de apelare la serviciul  de urgenţă 112. La o serie de activităţi din săptămâna 3 -8 iunie, ofiterii de prevenire au fost însoţiţi de Cornelia Crişan, inspector de specialitate din cadrul Centrului regional Galaţi al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, care a prezentat recomandările campaniei „A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”. Pentru a nu avea incidente nedorite ofiţerii de la Prevenirea Criminalităţii vin cu recomandări pentru elevi. “Nu încurajaţi violenţa şi nu proferaţi injurii! Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte şi pot genera violenţa. Nu vă faceţi singuri dreptate!  Unele gesturi pot avea consecinţe grave. Evitaţi persoanele mai irascibile şi puse pe ceartă! Nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi. Daca sunteti martorul unei agresiuni, interveniţi cerand ajutorul profesorilor sau politiei. Nu daţi curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate! Evitaţi persoanele dubioase care se află în perimetrul şcolii şi doresc să vă atragă la comiterea unor infracţiuni - trafic de droguri, trafic de persoane. Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute, ele pot fi autoare sau complice la infracţiuni”, sunt sfaturile poliţiştilor. Pană la sfarşitul semestrului poliţiştii vor desfăşura activităţi de prevenire în toate şcolile din judeţ. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cosmy De la Paunesti, acum 3968 zile, 18 ore, 31 minute, 17 secunde
Multi elevi vor ajunge oameni mari in judet si in afara.Ei vor fii oamenii de maine.Dar si infractori vor fi destui o campanie trebuie atent facuta sa prinda cu lipici sa fie inteleasa si sa isi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.