Educație

Subiecte uşoare la prima probă a bacalaureatului

Ziarul de Vrancea
10 iun 2013 980 vizualizări
In prima zi, examenul a mers ca uns la nivelul judeţului

Candidaţii la bacalaureat au ieşit cu zambetul pe buze ieri de la proba orală de limba şi literatura romană. Conştienţi de faptul că la această probă nimeni nu pică, evaluarea făcandu-se prin calificative, candidaţii nu au părut deloc stresaţi de povara acestei probe. Subiectul acestui examen, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), a conţinut un text suport, care a putut fi ficţional (literar) sau nonficţional (argumentativ, epistolar, memorialistic, eseistic, juridic-administrativ, jurnalistic, stiinţific ş.a.m.d.). Îmbrăcaţi lejer, absolvenţii clasei a XII-a au declarat, la ieşirea din săli, că subiectele extrase au fost pe placul lor.  „Testarea a fost foarte uşoară. Am vorbit despre petrol, despre resurse naturale”, ne-a spus Valerică Croitoru de la clasa a XII-a E a Colegiului “Edmond Nicolau”. “A fost bine, mi-a picat un text din Codul Muncii”, ne-a declarat şi Valentina Doroftei de la acelaşi colegiu. Încantat de biletul cu subiectul extras a fost şi Adrian Ionescu, coleg al celor doi absolvenţi. În prima zi a examenului de maturitate nu au fost semnalate situaţii deosebite, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, centrele de examen afişand la loc vizibil regulile stricte pe care le presupune acest examen. Proba de evaluare a competeneţelor lingvistice de comunicare în limba romană continuă astăzi, cadrele didactice testand felul în care tinerii pot recepta şi crea mesaje, pe baza cunoştinţelor acumulate la limba şi literatura română în cei patru ani de liceu. Candidaţii care nu s-au prezentat ieri o pot face astăzi sau maine, cand e ultima zi a acestei probe. În Vrancea la această primă probă a examenului de bacalaureat s-au înscris 2.319 candidaţi. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.