Educație

Info-educaţie: Salariu minim de 1.600 lei pentru un dascăl debutant

Ziarul de Vrancea
9 iun 2013 1427 vizualizări
Sindicaliştii din învăţămant vor elaborarea unei legi a salarizării care să prevadă expres un salariu minim de 1.600 lei pentru cadrele didactice debutante.

Propunea a fost făcută de liderul Sindicatului Liber din Învăţămant Vrancea, Emil Tudor, ministrului educaţiei, săptămana trecută, la Focşani. “Aceste sume s-ar găsi dacă educaţia ar constitui prioritate naţională şi s-ar aloca 6% din PIB”, şi-a motivat solicitarea liderul SLI Vrancea. Acesta a profitat de prezenţa ministrului şi i-a mai cerut ca sumele necesare decontării navetei cadrelor didactice să nu mai fie asigurate de primării, ci de bugetul de stat, Vrancea fiind unul dintre judeţele cu mari probleme la acest capitol. (M. V.)

15 septembrie, declarată Ziua bicicletelor

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie a declarat că-şi doreşte o programă şcolară mai aerisită şi activităţi atractive pentru elevi. El a precizat că, foarte probabil, “Săptămana altfel” se va desfăşura pe viitor în săptămani diferite în unităţile şcolare, ca urmare a solicitărilor venite din ţară, din cauza suprapunerii unor activităţi. De asemenea, Remus Pricopie a precizat că activităţile cu elevii trebuie să fie cat mai mult diversificate. “Vom propune o serie de alte activităţi: de exemplu ziua de 15 septembrie să fie una a bicicletelor, apoi a treia săptămană de şcoală să fie una de lectură. De asemenea, mă gandesc la o săptămană a filmului romanesc. Aş fi încantat să chemăm actori care au jucat în filme ecranizate după opere literare romaneşti. Trebuie să învăţăm elevii să valorizeze ceea ce au”, a declarat Pricopie. (M. V.)

Premii speciale pentru elevii vranceni la un concurs naţional

Vrancea au obţinut premii speciale la etapa naţională a Concursului “Lectura ca abilitate de viaţă”, ce s-a desfăşurat la Bistriţa în perioada 6 – 10 iunie. Elevii premiaţi sunt Diana Grigore - clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Focşani – profesor îndrumător Mirela Dumitru şi Ica Roxana Dumbravă, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Unirea” – profesor îndrumător Daniela Plăiaşu. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.