Educație

Elevii din 30 de localităţi au nevoie de microbuze să ajungă la şcoală

Ziarul de Vrancea
9 iun 2013 1500 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a solicitat Ministerului Educaţiei 31 de microbuze destinate transportului şcolar.

Toate acestea sunt de capacitate mică, (16 plus 1 locuri) întrucat doar pentru astfel de microbuze MEN a anunţat că va organiza licitaţie, probabil, în acest an. Reprezentanţiii IŞJ spun că sunt cateva unităţi şcolare vrancene care au nevoie de mijloace de transport de capacitate mai mare, însă deocamdată trebuie să se mulţumească doar cu ce au. Şcolile care au nevoie de microbuze sunt: Fitioneşti, Vanători, Năneşti, Ciuşlea - Garoafa, Vrancioaia, Ramniceni – Măicăneşti, Tănăsoaia, Mera, Vidra, Gura Caliţei, Andreiaşu, Răcoasa, Coteşti, Dumitreşti, Gugeşti, Popeşti, Tulnici, Nistoreşti, Găgeşti, Suraia, Bogheşti, Corbiţa, Vintileasca, Reghiu, Tamboieşti, Vîrteşcoiu, Bîrseşti, Goleşti, Spulber, Slobozia Bradului, Obrejiţa. Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat la Focşani, intenţia ministerului pe care îl conduce de a achiziţiona 800 de microbuze. “Ştiţi cum este: nu există siguranţă pană nu ai microbuzul în curte. Ultima discuţie la guvern cu ministrul de finanţe a fost marţi şi încercăm să achiziţionăm aproximativ 800 de microbuze. Vom vedea cand, nu peste patru ani, ci într-un orizont de timp relativ scurt”, a declarat ministrul Pricopie, la întalnirea cu directorii de şcoli din judeţul nostru. În Vrancea sunt în prezent 65 de mijloace de transport şcolar, cele mai vechi datand din anii 2001 – 2002, de capacitate 8 plus 1 locuri. Ultimele microbuze şcolare au ajuns în Vrancea în primăvara anului trecut. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gutza, acum 3965 zile, 15 ore, 49 minute, 8 secunde
Vom vedea cand, nu peste patru ani, ci într-un orizont de timp relativ scurt”, a declarat ministrul Pricopie, la întalnirea cu directorii de şcoli din judeţul nostru. Sigur ca USL-ul va aduce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.