Educație

Începe oficial înscrierea copiilor la grădiniţă

Ziarul de Vrancea
2 iun 2013 1567 vizualizări
Unele instituţii au realizat liste de aşteptare

Aproape 600 de locuri sunt disponibile în grădiniţele din Focşani pentru anul şcolar 2013 -2014, cele mai multe, 546, la grupa mică. Grădiniţele mai anunţă cinci locuri libere la grupa mijlocie (Grădiniţa 16), şi 47 la grupa mare (Grădiniţele 3, 16, 17 şi 23). Se aşteaptă solicitări numeroase la grădiniţele cu program prelungit, în special la cele care au bucătărie proprie, mai puţin la unităţile care au încheiat contracte cu firme de catering. Înscrierile debutează astăzi în mod oficial, însă neoficial acestea au avut loc deja, grădiniţele primind din timp cererile de înscriere ale părinţilor, urmand ca în această perioadă să se realizeze completarea dosarelor. Perioada de înscriere şi reînscriere se face în acelaşi timp în toate unităţile de învăţămant preşcolar din judeţ, ca urmare a unei decizii a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Excepţie face Grădiniţa 7, subordonată Şcolii “Duiliu Zamfirescu” Focşani. Aici astăzi începe reînscrierea copiilor la grupele mijlocie şi mare, iar din 10 iunie înscrierea copiilor la grupa mică. “Pentru anul şcolar viitor se va înfiinţa o singură grupă mică şi am decis ca pe parcursul acestei săptămani să facem reînscrierea copiilor din grădiniţă, iar de săptămana viitoare, timp de două săptămani să aibă loc înscrierea la grupa mică”, ne-a declarat directorul Şcolii “Duiliu Zamfirescu”, Petrică Moraru. Decizia a fost luată pentru a evita îmbulzeala din anii anteriori cand în prima zi se epuizau locurile disponibile la grupa mică. Perioada de înscriere este între 3 – 21 iunie pentru anul şcolar 2013 – 2014. Ocuparea locurilor libere se face după încheierea reînscrierilor, în ordinea descrescătoare a grupelor de varstă, potrivit metodologiei. Astfel, se începe cu grupa mare (5 ani), urmează grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi apoi grupa mică (3 ani). În cazul în care sunt mai mulţi copii înscrişi decat locurile disponibile, se aplică unele criterii de departajare: apropierea de domiciliul copilului; existenţa în unitatea de învăţămant a unui frate sau a unei surori; statutul de unic întreţinător de familie al părintelui sau al tutorelui; existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului. Pentru anul şcolar următor planul de şcolarizare al IŞJ, pentru întreg judeţul, prevede înscrierea şi reînscrierea (în cazul copiilor care frecventează deja grădiniţele) a 9.083 de preşcolari. În ataşament găsiţi locurile disponibile la fiecare grădiniţă din Focşani. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dalida, acum 3977 zile, 9 ore, 5 minute, 6 secunde
Care atasament???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.