Educație

Încă 600 mii lei de la bugetul local pentru reabilitarea Şcolii 9

Ziarul de Vrancea
31 mai 2013 1208 vizualizări
încă două şcoli au primit undă verde pentru renovare

Primăria Focşani a decis alocarea a 600 mii lei Şcolii “Ştefan cel Mare”, realizată în mare parte cu bani europeni. Proiectul iniţial nu a prevăzut unele lucrări care se dovedesc acum absolut necesare. Prin urmare, aproape de finalizare, pentru reabilitarea clădirii s-au alocat încă 600 mii lei ce vor fi cheltuiţi pentru lucrări exterioare de sistematizare verticală, împrejmuire şi lucrări de refacere a terenurilor de sport, precum şi pentru accesul pietonal interior. “Suprafaţa afectată este de 5057 mp, cuprinde şi zona terenurilor de sport şi este propusă pentru lucrări de asfaltare, trasare şi trotuar pietonal; se propune şi înlocuirea împrejmuirii existente pe latura Străzii Ştefan cel Mare cu o împrejmuire metalică pe soclu de beton cu tencuială în similipiatră”, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărare de la mapa de Consiliu Local. Şcoala “Ştefan cel Mare” este reabilitată cu fonduri europene, valoarea proiectului fiind de peste 17 milioane de lei, din care 262 mii lei de la bugetul local. Lucrările la acest proiect, derulat prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, au început în urmă cu un an.

Alte două şcoli au primit undă verde pentru reabilitare 

În toamnă vor începe lucrările de reabilitare şi la Şcoala „Nicolae Iorga” în valoare de 3,54 milioane lei, iar cel mai probabil anul viitor alte două şcoli din Focşani vor intra în reparaţii. Este vorba despre Şcolile 3 şi 8, ale căror proiecte depuse de municipalitate la Agenţia pentru Dezvolare Regională au primit undă verde şi vor trece în etapa precontractuală de verificare a proiectului tehnic. Valoarea proiectului de reabilitare a Şcolii 3 este de 4,2 milioane lei, iar reabilitarea Şcolii 8 costă 2, 4 milioane lei. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.