Educație

Elevii învaţă să facă filme în cadrul unui proiect finanţat de Google

Ziarul de Vrancea
31 mai 2013 846 vizualizări
Elevii şi profesorii Colegiului Unirea desfăşoară astăzi o serie de activităţi în cadrul proiectului «LessonsOnDemand», proiect susţinut de programul RISe al companiei Google

Activităţile, care se vor desfăşura în intervalul orar 9,30 – 14,00, constau, printre altele, în discuţii pe teme diverse, o masă rotundă cu tema «Cum vedeţi educaţia în următorii 5-10 ani?”, gala de filme şi recompense pentru cele mai bune filme, urmate de un bufet de pranz şi discuţii informale. Proiectul „LessonsOnDemand” îşi propune să realizeze o nouă şcoală de creatori de lecţii video pentru calculatoare, tablete şi telefoane mobile, mai ales pe domenii legate de matematică, informatică, fizică, chimie şi biologie. „Echipe de elevi şi profesori învaţă să facă scenarii, să filmeze, să monteze film, creand momente video de 3-10 minute ce pot veni în sprijinul predării/învăţării. Este o nouă provocare pentru profesorii şi elevii noştri care continuă un alt proiect cunoscut, „IT&Science Caravan”, desfăşurat în urmă cu doi ani în cateva şcoli rurale, finanţate tot de Google cu suma de 10 mii de dolari. Proiectele sunt unice în judeţ, dar şi în ţară, atat ca tematică dar şi ca dimensiune a bugetelor”, transmite directorul Colegiului Unirea, profesorul Cornel Noană. Proiectul are ca parteneri Liceul din Panciu şi Şcolile Jariştea şi Vulturu, precum şi compania Intuitext şi portalul www.didactic.ro. În cadrul proiectului vor colabora, pe parcursul întregului an 2013, peste 270 de elevi şi 30 profesori. „Intenţionăm să creăm un tezaur de peste 100 de filme/momente cu caracter educaţional, cu contribuţia echipelor de elevi şi profesorii implicaţi în proiect”, mai transmite directorul CNU. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.