Educație

Scriitorul Gheorghe Andrei Neagu a revenit la Odobeşti

Valentin Muscă
30 mai 2013 1462 vizualizări
Elevii din Odobeşti s-au întâlnit cu scriitorul Gheorghe Andrei Neagu, unul din cei mai cunoscuţi autori vrânceni de după 1989. Proiectul ”Să ne cunoaştem scriitorii!” derulat de Casa de Cultură din Odobeşti a oferit ocazia generaţiei de pe băncile şcolii să intre în dialog cu scriitorul şi mai ales să-l descopere pe editorul şi fondatorul revistei ”Oglinda Literară”.

În ciuda abundenţei mijloacelor de comunicare din zilele noastre, atât în format tipărit cât şi pe internet, scriitorii vrânceni sunt din ce în ce mai puţin cunoscuţi de cititorii din Vrancea. Motivul este haosul generalizat din viaţa culturală locală şi lipsa de susţinere financiară din partea statului. De aici şi degringolada axiologică din lumea scriitoricească care a îndepărtat şi mai mult pe cititori de autori. Într-un cadrul intim, în Foyerul Bibliotecii Publice din localitate, având de o parte elevii Liceului Teoretic şi de cealaltă parte elevii Liceului Tehnologic, Gheoghe Andrei Neagu a reuşit să-i vrăjească pe elevi prin verbul său, în stilul său original, încât la sfârşitul întâlnirii elevii nu mai vroiau să plece. De fapt, evenimentul de la Odobeşti a fost o întoarcere a autorului în oraşul unde a redactat primele scrieri, cu trei decenii în urmă, pe vremea când au fost concepute savuroasele nuvele din categoria ”literaturii de sertar”. Bref, Gheorghe Andrei Neagu a reuşit să convingă generaţia tânără că nu trebuie să trăieşti în Bucureşti ca să intri în Istoria Literaturii Române, nici pe malurile Senei să poţi fi tradus în limba lui Voltaire. Atunci când există un dram de har poţi deveni scriitor oriunde te naşti cu condiţia să munceşti şi să-ţi promovezi opera. Gheorghe Andrei Neagu este cel mai bun exemplu. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.