Educație

Ministerul Educaţiei pregăteşte NOI SCHIMBĂRI pentru elevii de şcoală generală

Ziarul de Vrancea
28 mai 2013 1673 vizualizări
Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat, marţi, că la nivelul ministerului se analizată ideea de a coborî vârsta la care va fi introdusă a doua limbă străină, de la clasa a V-a la clasa a III-a. Mai mult, oficialii din Educaţie vor ca învăţământul obligatoriu de la vârsta de cinci ani să intre în vigoare în cel mult doi ani de zile.

"Este doar o idee analizată la nivelul ministerului, nu este o propunere înaintată Guvernului şi nici nu intenţionăm să o înaintăm acum, dar estimarea noastră este că în cel târziu doi ani de zile va trebui să coborâm vârsta la care copilul să fie integrat obligatoriu într-un învăţământ formal, respectiv să existe obligativitatea de a parcurge cel puţin grupa mare la grădiniţă. Sunt state în UE care încep învăţământul obligatoriu la patru ani şi sunt state care au învăţământul obligatoriu la trei ani. De ce contează acest lucru? Pentru că, cu cât îl antrenezi mai bine pe copil, îl pregăteşti, de fapt, pentru viaţa şcolară", a explicat Remus Pricopie, potrivit Mediafax.

Demnitarul a mai spus, cu acelaşi prilej, că o astfel de măsură nu necesită pregătiri speciale în infrastructură, pentru că 98% dintre copii merg deja la grădiniţă la vârsta de cinci ani.

"Acolo unde ai 98%, poţi să mai aduci doi la sută. Este vorba de un semnal foarte puternic pe care trebuie să îl dăm societăţii - să-şi ducă copiii la şcoală. (...) Dacă suntem părinţi responsabili, încet-încet le formezi anumite deprinderi şi îi pregăteşti pentru şcoală", a mai arătat ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a mai spus că, potrivit studiilor, o limbă străină se învaţă mult mai uşor pe grupa de vârstă trei-opt ani, decât de la opt ani în sus, şi din acest motiv a fost coborâtă vârsta la care se introduce prima limba străină ca limbă obligatorie şi se urmăreşte coborârea vârstei şi pentru introducerea celei de-a doua limbi străine.

"Vom coborî, în unul sau doi ani, vârsta la care începe a doua limbă străină, adică de la clasa a V-a la clasa a III-a, astfel încât, şi pe această componentă, să pregătim copiii noştri pentru ceea ce au de făcut în următoarele decenii", a declarat Pricopie.


www.rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
profesor, acum 3957 zile, 3 ore, 56 minute, 25 secunde
Copilul mic invata mai usor o lb straina daca beneficiaza de baia de limba, deci daca asculta intr-o tara straina conversatii intre nativi.E ridicol sa crezi ca in 1-2 ore pe sapt, fara sa stie lb citeste integral
cititor, acum 3955 zile, 7 ore, 8 minute, 21 secunde
Stimate profesor, va recomand sa mai cititi ceva tratate de pedagogie. Un copil poate invata o limba straina incepand cu orice varsta. Si nu spune nimeni ca din clasa aIIIa trebuie sa mearga La vreun citeste integral
danb, acum 3957 zile, 1 ora, 2 minute, 59 secunde
Deci omul asta propune ca in alea 1-2 ore pe saptamana copiii sa invete a doua limba straina. Dumneata ce propui ? Daca parintii nu au bani de "bai de limba" ce sa faca ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.