Educație

Lansare de carte: “Mintea de Dincolo”, de Dumitru Constantin Dulcan

Sorin Tudose
28 mai 2013 3503 vizualizări
Evenimentul este programat la începutul lui iunie, la Teatru

Joi, 6 iunie de la ora 18.00, la Teatrul Muncipal “Maior Gh. Pastia” reputatul medic neurolog Dumitru Constantin – Dulcan îşi lansează cea mai recentă lucrare – Mintea de dincolo. După trei decenii de la apariţia cărţii “Inteligenţa materiei”, devenită bestseller, Dulcan vine în faţa cititorilor săi cu o lucrare complementară - “Mintea de dincolo”, în care sintetizează, din punct de vedere ştiinţific, experienţa decorporalizării prin moarte clinică, ajungând, raţional, acolo unde omul religios ajunge cu inima. “Aparent paradoxal, contrar afirmaţiilor ştiinţei materialiste, autorul demonstrează, cu mijloacele ştiinţei de azi, raţiunile inimii şi ale universului spiritual, contrazicând fericit celebra afirmaţie a lui Pascal: «Inima are raţiuni pe care raţiunea nu le cunoaşte». Citind Mintea de dincolo, descoperim «limbajul» comun celor două «instanţe» dăruite de Creator finţei umane. Şi dacă, aşa cum spunea filosoful Mircea Florian, fericirea omului modern constă în echivalarea raţională a dogmelor, “Mintea de dincolo” ne apropie de acest ideal. Scrisă cu o argumentare riguroasă, greu de contrazis, “Mintea de dincolo” poate fi un manual al convieţuirii şi al supravieţuirii armonioase, arătând că cel mai de preţ dar al omului - iubirea - este şi o datorie fundamentală, pentru salvarea tuturor şi a fiecăruia în univers”, transmit reprezentanţii editurii Eikon, editură la care a apărut volumul amintit. Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiinţe medicale, este autor a numeroase monografii, tratate, lucrări şi cărţi de certă valoare ştiinţifică, dar şi eseistică, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei ştiinţei. Cartea costă 40 de lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
angela silion, acum 3985 zile, 11 ore, 42 minute, 19 secunde
Multumim pentru informatie.Trebuie sa ne facem timp ,asa o intalnire este pretioasa.Nu avem ocazia sa intalnim personalitati ca d-l D.tru C.tin DULCAN in orasul nostru sau in fiecare zi.Subiectul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.