Educație

Bulgaria, destinaţia preferată pentru petrecerea de sfarşit de liceu

Ziarul de Vrancea
26 mai 2013 5201 vizualizări
Cinci licee au plecat la vecinii bulgari cu voie de la Inspectoratul Şcolar

Destinaţia preferată a liceenilor focşăneni pentru petrecerea banchetului a fost anul acesta Bulgaria. Cinci licee au cerut aviz Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru petrecerea banchetului la bulgari: Colegiile Cuza, Economic, Unirea, “Edmond Nicolau” şi “Valeriu D. Cotea”. Elevii a trei dintre acestea s-au întalnit la Nisipurile de Aur, însă locaţiile pentru cazare şi petrecere au fost diferite. Costurile pentru trei zile de plimbare, cu două nopţi cazare, au fost situate între 110 şi 120 euro de persoană. “A fost o iniţiativă a elevilor care au auzit de petrecerea banchetului în Bulgaria de la colegii lor din alte licee. Personal, nu cred că vom găsi serviciile şi disponibilitatea bulgarilor şi la romani”, ne-a declarat directorul Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Ciubotaru. Reprezentanţii altui colegiu, care au făcut o obişnuiţă din a petrece banchetul în Bulgaria în ultimii ani, spun însă că serviciile au scăzut foarte mult şi această destinaţie nu mai este ce era odată. “Mă aşteptam la mai mult. Mancarea mi s-a părut proastă. Nu mai este ce era candva. În plus, serviciile sunt all-inclusiv, iar pentru banchet nu e chiar potrivit. Nu e o imagine în regulă îmbrăcată în rochie de seară să-ţi pui mancare în farfurie. Însă a fost dorinţa elevilor şi nu poţi trece peste ea”, ne-a precizat un cadru didactic, sub protecţia anonimatului. Sfarşitul de săptămana care tocmai s-a încheiat a marcat banchetul, tot la bulgari, a elevilor CNU. Absolvenţii clasei a VIII-a, în schimb, petrec banchetul la restaurantele din Focşani, cu mici excepţii, cum este cazul Şcolii “Duiliu Zamfirescu”, aceştia preferand Slănic Moldova. Potrivit Inspectoratului Şcolar, toate banchetele au fost organizate la sfarşit de săptămană şi nu la mijlocul acesteia, pentru care este nevoie de un program de recuperare a orelor. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
George, acum 3956 zile, 22 ore, 20 minute, 10 secunde
Alta poza mai frumoasa nu ati gasit? :))
ceatateanu", acum 3980 zile, 6 ore, 6 minute, 13 secunde
Ce rapid evoluiaza lucrurile in ziua de azi !Care liceu sparge gheta,sa aud de un banchet in DUBAI. Cat priveste Bac-ul sa se dea tot pe acolo.
Orole, acum 3979 zile, 15 ore, 5 minute, 44 secunde
Daca ne punem si comparam Bulgaria cu Dubai-ul, inseamna ca suntem mici, mici de tot si cu un orizont ingust ca a unui cal chior.
petrecaretul, acum 3980 zile, 6 ore, 49 minute, 40 secunde
Asa este bachetul a costa 100 Eu, iar diferenta de 15-20 Eu a reprezentat plata profesorilor care au mers în banchet si șoțiilor acestara care au mers MOOCA..........................
Maria, acum 3980 zile, 8 ore, 27 minute, 43 secunde
Sigur nu ai absolvit liceul si nici nu o vei face,.............te roade invidia,...ha ha ha Organizam ce vrem, cum vrem, cu cine vrem,...........
Petrecaret, acum 3980 zile, 14 ore, 22 minute, 25 secunde
Bani aruncati. A fost ORIBIL! In general banchetele sunt orbile si exagerat de scumpe ca sa poata acoperi si consumatia profesorilor. Vreti sa fiti pacaliti? Organizati banchete!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.