Educație

Zece şcoli reabilitate cu fonduri europene vor fi date în folosinţă

Ziarul de Vrancea
26 mai 2013 2296 vizualizări
Copii norocoşi sunt din şcolile Pufeşti, Varteşcoiu, Carligele, Gugeşti, Jitia, Rotileşti, Străoane, Negrileşti, Homocea şi Tănăsoaia

Lucrările la zece şcoli din mediul rural vor fi finalizate luna viitoare. Reabilitate cu fonduri europene, şcolile îşi vor primii elevii la toamnă în săli de clasă renovate şi cu mobilier nou. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, cele zece şcoli care vor fi finalizate în luna iunie a acestui an sunt Şcoala Pufeşti, a cărei reabilitare şi extindere au costat 977.411 lei, Şcoala Varteşcoiu (884.087 lei), Şcoala Carligele (1.454.227 lei) Şcoala Gugeşti (852.892 lei), Şcoala Jitia (835.564 lei), Şcoala Rotileşti (1.501.678 lei), Şcoala Străoane (1.363.392 lei), Şcoala Negrileşti (1.400.920 lei), Şcoala Homocea (1.511.447 lei) şi Şcoala Tănăsoaia (1.198.592 lei). Sumele de la UE sunt pentru lucrări de construcţii şi amenajări, dar şi pentru mobilier. Lucrările au început în urmă cu un an, şcolile urmand să funcţioneze la iarnă cu centrală pe lemne. Alte două unităţi de învăţămant, Jariştea şi Dumitreşti, au fost date în folosinţă anul trecut, după ce au fost reabilitate tot cu fonduri europene. Între timp, zeci de şcoli a căror reabilitare a început de ani buni cu fonduri guvernamentale se degradează deoarece Ministerul Educaţiei nu a mai alocat fonduri pentru a continua ceea ce a început. În Vrancea aproximativ 40 de şcoli aşteaptă o minune de la guvernanţi. Ministerul Educaţiei transmite clar că nu posedă fonduri pentru realizarea lucrările investiţionale necesare unităţilor de învăţămant preuniversitar. “Datorită faptului că bugetul de stat nu poate susţine financiar toate lucrările necesare instituţiilor de învăţămant preuniversitar de stat, alocarea fondurilor bugetare se va face pe baza evaluărilor realizate la nivel local, ţinand cont de criteriile de prioritizare şi repartizare a fondurilor”, se arată într-un răspuns al MEN către deputatul de Vrancea Laurenţiu Ţigăeru Roşca, semnat de ministrul Remus Pricopie. Deocamdată în Vrancea MEN nu a considerat prioritară finalizarea niciunei şcoli în ultimii 2 ani. (M.  VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
localnic, acum 3958 zile, 2 ore, 15 minute, 49 secunde
Pai, daca fostul primar Macovei Gheorghe si cu directoarea de atunci(Dascalu Mariana) au papat banii si au lasat scoala Mircesti de izbeliste.
parinte, acum 3958 zile, 2 ore, 20 minute, 19 secunde
La Scoala Gimnaziala Mircestii Noi(com.Vinatori) nu se mai lucreaza de 4 ani, se degradeaza tot si cade scoala pe copii si profesori. Sa vina cineva de la minister sa vada cum arata scoala.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.