Educație

Elevii au făcut o lecţie cu academicianul Solomon Marcus

Sorin Tudose
22 mai 2013 2066 vizualizări
Academicianul a vorbit despre poezia matematicii la Concursul “A-Poezie”

Ieri seară, pe scena Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” a urcat încă o dată academicianul şi matematicianul de prestigiu Solomon Marcus, acesta fiind invitatul special al concursului de tradiţie “A-Poezie”. O sală aproape plină de elevi veniţi din mai multe judeţe ale ţării a ascultat cu interes conferinţa “Copiii sunt şi ei oameni” susţinută de cunoscutul matematician, care este şi preşedintele de onoare al juriului, şi care a militat pentru ca elevii să investească în propria educaţie. Printre oficalităţile prezente la eveniment s-au numărat Decebal Bacinschi, edilul Focşaniului, prefectul Cătălin Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel CelMare şi Vasilica Zaharia, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean. Reprezentanţii Focşaniului şi ai judeţului s-au declarat mulţumiţi de faptul că oraşul nostru a fost selectat pentru a doua oară consecutiv să găzduiască faza naţională a concursului şi le-au urat succes celor 108 participanţi, elevi la gimnaziu. “Mă bucură foarte mult prezenţa copiilor pasionaţi de ştiinţă la eveniment”, a spus Solomon Marcus, care este membru titular al Academiei Române din 2001. Deşi domeniul principal al cercetărilor sale a fost analiza matematică, matematica şi lingvistica computaţională, Solomon Marcus a publicat numeroase cărţi şi articole pe diferite subiecte culturale, din poetică, lingvistică, semiotică, filosofie, sau istoria ştiinţei şi a educaţiei. Despre toate acestea le-a povestit tinerilor invitaţi la eveniment. Astăzi de la ora 9.30 la 12.30 are loc desfăşurarea concursului la Colegiul Naţional “A. I. Cuza”, iar la ora 19.00 se vor afişa rezultatele la colegiul gazdă, respectiv la Liceul şi Hotelul “Unirea”, unde sunt cazaţi participanţii. În intervalul 19.30-20.30 se pot depune eventualele contestaţii. Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu IŞJ-ul, coordonatorii locali fiind profesorii Daniela Sarghie şi Silvia Chelariu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3990 zile, 23 ore, 45 minute
Ia culmea cum se plimba politicienii nostri prin tot judetul de parca sunt turisti adevarati. Ieri cu oieritul s-au luptat la munte, azi dau verde activitatilor academice. Si ca totdeauna pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.