Educație

Icoane de Poveste - Picturi religioase expuse în Promenada Mall

Sorin Tudose
21 mai 2013 1680 vizualizări
Icoanele făcute de copii vor putea fi cumpărate din Promenda sambătă, 25 mai

Ieri a fost deschidă în Promenada Mall o expoziţie de icoane realizată de copii de la Şcoala din Pituluşa, respectiv Centrul de Zi “Dănuţ” de pe langă Parohia Sfantul Gheorghe din Broşteni. Pentru a dinamiza acţiunea, caţiva dintre copiii care au expus icoane în cadrul expoziţiei i-au aşezat pe reprezentanţii presei la masă şi i-au invitat să picteze făcand-o pentru ceva timp pe profesorii de desen. “Copiilor le place să facă performanţă şi se implică foarte mult în realizarea proiectelor. Sperăm ca icoanele să fie cumpărate de cei ce vin la Promenada pentru a ne putea desfăşura proiectele viitoare”, a declarat Elisaveta Norocea, coordonator al Centrului Dănuţ. “2013 este anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, prilej cu care Promenada Mall dedică săptămana 20-26 mai celebrării acestei importante sărbători ortodoxe. Dorinţei noastre au răspuns Centrul Dănuţ şi Şcoala gimnazială Pituluşa, care vor organiza în perioada 21-26 mai o expoziţie cu vânzare, de picturi cu temă religioasă, pe sticlă şi lemn, cu titlul «Icoane de poveste». Picturile sunt realizate de copii care provin din familii cu probleme sociale ai Centrului Dănuţ dar şi de elevii de la Şcoala Pituluşa”, spun şi reprezentanţii Promenada. “Aici, la Promenada Mall se face o scară a valorilor, un loc unde tinerii valoroşi pot fi promovaţi. În societatea romanească avem nevoie de valori şi din acest motiv trebuie să investim în ei”, a spus şi Bogdan Gabor, iniţiatorul evenimentului. La deschidere a participat şi Loredana Palade, o tanără talentată care a reuşit să intre la o facultate de specialitate fără să dea concurs, aceasta caştigand o competiţie naţională de pictură. Aşadar, sambătă, 25 mai, de la ora 17.00, în cadrul unui atelier de lucru se vor putea cumpăra lucrările micilor pictori. Cu banii obţinuţi se va organiza un concurs muzical la finele lunii iulie, după cum spun organizatorii. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.