Educație

Înscrierile la grădiniţă se fac în iunie

Ziarul de Vrancea
21 mai 2013 986 vizualizări
Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Focşani a anunţat că a început deja înscrierile

Înscrierea la grădiniţe va începe după data de 1 iunie. Ministerul Educaţiei a amanat înscrierea preşcolarilor la grădiniţede la o lună la alta pană s-a ajuns aproape de finele anului şcolar. Reprezentanţii IŞJ Vrancea au precizat că nu s-a primit încă nicio adresă oficială de la MEN cu privire la data începerii înscrierii în învăţămantul preşcolar, dar cel mai probabil acest lucru se va petrece în prima parte a lunii iunie. În timp ce la Inspectoratul Şcolar Bucureşti s-a anunţăat începerea înscrierii la grădiniţele din capitală pe 3 iunie, oficialii IŞJ Vrancea nu se grăbesc şi aşteaptă publicarea metodologiei. Cert este că pană pe 21 iunie, ultima zi a anului de învăţămant în curs, înscrierea trebuie finalizată, aşa cum au cerut oficialii MEN printr-o notă înaintată inspectoratelor şcolare. Înscrierile vor putea continua şi dupa data de 21 iunie, dacă mai există locuri libere. Anul acesta numărul locurilor libere în grădiniţele judeţului este egal cu cel de anul trecut, potrivit IŞJ. „Doamnele directoare de grădiniţe nu au solicitat formarea unor grupe în plus faţă de anul trecut. Dacă va fi nevoie, în funcţie de înscrieri, vom discuta acest aspect în cadrul unui consiliu de administraţie”, a precizat Vasilica Zaharia, inspectorul general al IŞJ. Anul trecut, în Vrancea numărul locurilor estimate în grădiniţe a fost de 700, însă cel al înscrierilor a depăşit o mie de copii. Una dintre grădiniţele din municpiu, care oferă copiilor program prelungit, a anunţat deja debutul înscrierilor pentru noul an şcolar. „Unitatea noastră oferă preşcolarilor săi un program educaţional ce respectă planul de învăţământ şi programa activităţilor instructiv-educative în vigoare dar şi un învăţământ modern care tine seama de ritmul fiecărui copil şi de nevoile sale afective şi de joc, un învăţământ global, integrat şi creativ care are la baza interesul copiilor precum şi şanse egale pentru toţi copiii la instruire şi educaţie” ne-a declarat Vasilica Isac, directorul Grădiniţei 2 din municipiu. (M. VLĂDESCU, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.