Educație

40 de elevi de-aVI-a susţin evaluarea pilot

Ziarul de Vrancea
21 mai 2013 898 vizualizări
40 de elevi vranceni de clasa a VI-a vor susţine maine evaluarea pilot la limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe. 19 dintre aceştia sunt de la Şcoala Valea Sării, iar 21 de la Şcoala “Ecaterina Teodoroiu” Mărăşeşti. Evaluarea pilot începe la ora 13,00 şi va dura 120 de minute.

Oficialii celor două şcoli au fost instruiţi ieri la IŞJ de către coordonatorul evaluării la nivel judeţean, inspectorul Ion Ionaşcu. Testele sunt realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, iar corectarea se va face la nivel judeţean. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), răspunsurile vor fi apreciate pe baza unor coduri care au ataşaţi descriptori de performanţă, după modelul testărilor internaţionale administrate elevilor de 10 - 12 ani - IEA TIMSS şi IEA-PIRLS. Codurile vor fi încărcate pe o platformă electronică. Scopul pilotării îl constituie verificarea procedurilor de adiministrare, structura testelor şi a caietelor cadrului didactic, de a indentifica punctele tari şi punctele slabe ale procesului de evaluare, în vederea generalizării, potrivit MEN. Prin evaluări pilot au trecut şi elevi ai claser a II-a şi a IV-a. MEN intenţionează ca de anul viitor să extindă evaluarea la aceste clase în toate şcolile din ţară “pentru a putea monitoriza, în mod eficient, standardele curriculare şi pentru a informa în mod sistematic atât factorii de decizie, cât şi profesioniştii din domeniu cu privire la evoluţia acestora”. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.