Educație

Premieră! Textele libertăţii creştinilor oferite odobeştenilor

Valentin Muscă
19 mai 2013 1326 vizualizări
Pentru a-i familiariza cât mai bine pe invitaţi cu evenimentul şi a le arăta importanţa acestuia, organizatorii au realizat un pliant

De ”Sfinţii Constantin şi Elena”, Casa de Cultură “Constantin C. Giurescu” îi invită pe odobeşteni la aniversarea unui eveniment care a schimbat istoria. Este vorba despre aşa numitul ”Edict„ de la Milano, mai precis actele emise în 313 de împăraţii Constantin şi Licinius, prin care au fost oprite persecuţiile religioase în Imperiul Roman, iar bunurile confiscate celor persecutaţi au fost retrocedate. Pentru a-i familiariza cât mai bine pe invitaţi cu evenimentul şi a le arăta importanţa acestuia, organizatorii au realizat un pliant în care au publicat în premieră cele două acte emise de cancelaria imperială, prin care creştinii au fost eliberaţi din închisori şi Dumnezeul creştinilor acceptat printre celelalte zeităţi ale panteonului roman. Datorită importanţei acestui eveniment istoric, Biserica Ortodoxă Română a declarat 2013, ”Anul Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena”, lucru mai puţin cunoscut pe la noi, dar nu mai puţin important. Acesta datorită rolului providenţial pe care l-a jucat în dezvoltarea cultului şi arhitecturii creştine, nu Constantin, ci mama sa Elena. Dacă împăratul a continuat până pe patul de moarte să fie un împărat păgân şi şef al tuturor religiilor din Imperiu, botezându-se în ultimile clipe, mama sa Elena a fost aceea care a mers pe urmele Fiului lui Dumnezeu în Ţara Sfântă şi a deschis drumul salvării memoriei locurilor pe unde a umblat Iisus Hristos. Dacă astăzi vorbim despre ”Locurile Sfinte” din Israel, acest lucru se datorează acestei mame care a reuşit să salveze de la dispariţie amintirile unde s-a născut, a trăit şi a pătimit Fiul lui Dumnezeu şi să ridice primele biserici pe acele locuri. Manifestarea va începe la orele 11.00 şi se va desfăşura în Foyerul Bibliotecii Publice „Ana Georgescu” din localitate. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 3966 zile, 3 ore, 43 minute, 54 secunde
HRISTOS A INVIAT! Iata lucruri interesante ce se pot face pentru ziua de 21 mai. Felicitari organizatorilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.