Educație

Info-educaţie: 48 de contestaţii la gradaţiile de merit

Ziarul de Vrancea
17 mai 2013 1840 vizualizări
48 de cadre didactice aspirante la obţinerea gradaţiei de merit în acest an au cerut reevaluarea dosarelor, nemulţumite de punctajele obţinute

Cele mai multe sunt educatoare şi învăţătoare. Oficialii Inspectoratului Şcolar au timp pană pe 22 mai să rezolve contestaţiile, urmand ca apoi să valideze dosarele, astfel încat lista beneficiarilor de gradaţie în următorii 5 ani să fie afişată pe 26 mai. Deocamdată IŞJ nu a stabilit numărul de gradaţii de merit ce vor fi acordate în acest an, însă se ştie că acestea vor fi mai puţine decat anul trecut cand peste 200 de cadre au obţinut acest premiu salarial. Printre cei care şi-au depus dosarele se află şi şapte inspectori şcolari. Cel mai mare punctaj îl are inspectorul de sport, Dan Grigoraş. (M. V.)

Donaţi cărţi pentru mini-biblioteca DGASPC

Şcolile din judeţ pot participa la o colectă de cărţi şi DVD-uri pentru amenajarea unei mini biblioteci în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea. Colecta va urma să se desfăşoare zilele următopare la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” din Focşani, biblioteca DGASPC urmand să fie deschisă de 1 iunie, Ziua Copilului. Acţiunea a fost iniţiată de Consiliul Judeţean. “Vă rugăm să ne sprijiniţi prin diseminarea acestei acţiuni în instituţiile de învăţămant din municipiul Focşani, astfel încat să reuşim să colectăm un volum cat mai mare de material”, se arată în solicitarea trimisă Inspectoratului Şcolar. (M. V.)

700 de candidaţi la titularizare

Examenul de titularizare din acest an se anunţă unul acerb. Pentru cele 86 de posturi scoase la concurs s-au înscris 700 de cadre didactice. Deşi posturile neocupate sunt în număr de 700 la nivel de judeţ, numai 86 dintre acestea sunt titularizabile. Concurenţa mare va fi, foarte probabil, la învăţători, unde anul acesta sunt 20 de posturi, cele mai multe de altfel, dar şi un număr însemnat de candidaţi, precum şi la geografie unde nu există decat un singur post titularizabil, la Slobozia Bradului. Există şi discipline precum istoria unde nu există niciun post titularizabil, însă sunt destule scoase la concurs pe perioadă determinată. O statistică a  candidaţilor pe fiecare disciplină va fi cunoscută luni, după cum ne-au transmis reprezentanţii Colegiului Naţional Cuza, unde se va desfăşura examenul. Urmează validarea înscrierii prin semnătură de către candidaţi, în perioada 22-24 mai, iar pe 30 iulie concursul de titularizare. Tot atunci se susţine concurs şi pentru ocuparea posturilor netitularizabile, în număr de 523 anul acesta. Alte 91 de posturi şi catedre sunt ocupate prin prelungirea contractelor individuale de muncă pentru anul şcolar următor în baza mediilor obţinute în 2011 şi 2012. Examenul de titularizare se ţine la Colegiul Naţional Cuza, centru unic la nivel judeţean. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
justitiarul, acum 3988 zile, 12 ore, 39 minute, 49 secunde
Putine contestatii, avand in vedere modul in care s-au dat gradatiile de merit. Oamenii s-au scarbit de atatea smecherii care au la baza obtinerea acestor bani. Dar pentru ca « banii nu au miros », citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.