Educație

Simpozion concurs la Pedagogic în memoria geografului Ion Conea

Ziarul de Vrancea
14 mai 2013 1856 vizualizări
Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani va găzdui sambătă, 18 mai, un simpozion-concurs intitulat „Vrancea. Geografie şi toponimie”, eveniment dedicat memoriei geografului roman Ion Conea, la 20 ani de la apariţia lucrării “Vrancea. Geografie istorică, toponimie şi terminologie geografică”

Evenimentul va debuta cu un concurs pe teme de geografie şi toponimie pentru elevi la care vor participa echipaje din 12 licee din judeţ. Va urma o sesiune de comunicări ştiinţifice susţinute de cercetător ştiinţific dr. Lucian Badea de la Institutul de Geografie al Academiei Române, dr. Cătălina Cârstea, doctor în geografie al Universităţii din Bucureşti cu teza “Semnificaţia operei lui Ion Conea pentru cercetarea românească” 2012 şi cercetător ştiinţific Şerban Dragomirescu de la Institutul de Geografie al Academiei Române. Vor urma, apoi, premierea caştigătorilor concursului “Vrancea. Geografie şi toponimie”, precum şi premierea elevilor care au obţinut premii şi menţiuni la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadei de geografie şi concursului naţional “Terra” 2013. Manifestarea se va încheia cu o aplicaţie de teren intitulată „Prin Vrancea, pe urmele geografului Ion Conea”, ce va încerca să refacă, măcar în parte, periplul marelui geograf Ion Conea, după cum ne-au transmis organizatorii. Profesorul Ion Conea a fost un geograf şi geopolitician roman, reputat specialist în geografie istorică şi toponimie geografică. Este considerat deschizătorul de drum pentru mai multe domenii ale geografiei: toponimie şi terminologie geografică, geografică istorică şi geopolitică. (M. V.)
  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.