Educație

Armata are nevoie de tineri ofiţeri

Raluca Manolache
14 mai 2013 1639 vizualizări
Tinerii ce doresc să devină ofiţeri au această şansă. Centrul Militar Zonal, prin Biroul de Informare, Recrutare, anunţă că Ministerul Apărării Naţionale a emis graficul privind recrutarea candidaţilor pentru formarea iniţială a ofiţerilor în cadrul academiilor şi institutului medico – militar.

Perioada de depunere a dosarelor se prezintă astfel: pentru candidaţii la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – 13 mai – 28 iunie, pentru candidaţii la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – 13 mai -21 iunie, pentru candidaţii la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – 13 mai – 19 iunie,
pentru candidaţii la Academia Tehnică Militară – 13 mai – 14 iunie, pentru candidaţii la Institutul Medico - Militar – 13 mai – 21 iunie. „Reamintim faptul că la examenul de admitere pentru aceste instituţii militare de învăţământ pot participa tineri care îndeplinesc cumulativ criteriile specifice astfel: să aibă vârsta maximă de 26 ani (24 pentru aviaţie -  naviganţi) împliniţi în anul  2013, să fie absolvent al învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, sau să fie elev în ultimul an de liceu, să nu fi parcurs un program de studii universitare de licenţă cu finanţare de la buget”, au transmis oficialii CMZ. Situaţia locurilor disponibile se prezintă astfel: Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu – 161 locuri, Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov – 35 locuri, Academia Navală “Mircea cel Bătran” Constanţa – 30 locuri, Academia Tehnică Militară Bucureşti – 53, Institutul Medico Militar Bucureşti – 40 locuri, din care 10 locuri sunt la Targu Mureş. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.