Educație

VIDEO!!! Profesorul Florin Agafiţei a trecut prin experienţa inedită a teatrului labirint

Gabriel Sava
10 mai 2013 3033 vizualizări
Promenada mall a găzduit ieri teatrul labirint „The Beauty and the… East” alături de o expoziţie foto inedită, prin efortul a cinci fundaţii din ţară şi din străinătate

Şi adulţii au de învăţat! Şi a dovedit-o din plin evenimentul organizat ieri în centrul comercial Promenada Carrefour, sub forma unui work-shop care a combinat o inedită experienţă senzorială în cadrul unui teatru labirint care s-a alăturat unei expoziţii de artă fotografică. Manifestarea a fost prilejuită de un proiect care vizează educaţia adulţilor derulat de cinci fundaţii din Focşani, Bucureşti, Suhl (Germania), Verona (Italia) şi Lisabona (Portugalia), care s-au alăturat în cadrul proiectului Mediascapes, finanţat prin programul european „Învăţare Pe Tot Parcursul Vieţii”, acţiunea Grundtvig. „În perioada 7-10 mai a avut loc la Focşani întalnirea finală a acestui proiect de doi ani, toţi partenerii fiind prezenţi. Pe parcursul acestuia, participanţii au fost implicaţi în workshop-uri al căror scop a fost explorarea relaţiei dintre media, oameni şi peisajul urban. Comunitatea locală a fost implicată, vizitatorii urmărind un flash mob realizat de majoretele de la Liceul Pedagogic şi fiind invitaţi să-şi împărtăşească impresii despre Focşani şi despre motivele pentru care ne iubim sau nu oraşul”, a declarat profesoara Carmen Ion, organizatorul evenimentului de la Focşani şi reprezentant al Asociaţiei Grow Up Project Focşani. De experienţele pe care le-au oferit micii actorii din teatrul labirint au putut beneficia vineri mai mulţi focşăneni care şi-au exprimat intenţia de a  parcurge drumul unor poveşti pline de noi sensuri cu scopul de a se cunoaşte mai bine şi de a-şi face noi cunoştinţe. Iar de expoziţia fotografică situată chiar în centrul Promenadei se pot bucura, timp de o săptămană, şi cei care nu au reuşit să ajungă la mall vineri. Printre fotografiile expuse în cadrul expoziţiei se numără şi lucrările artistului plastic Ovidiu Kloska, care este promotorul unui nou curent şi, de 15 ani, lucrează în cadrul unui proiect numit „Uzura urbană- obiect de artă”. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.