Educație

Liceele din Vrancea îşi prezintă oferta educaţională de Ziua Europei

Ziarul de Vrancea
7 mai 2013 1743 vizualizări
Oficialii Consiliului Judeţean vor majorete la targul din centrul Focşaniului

Liceenii din Vrancea vor organiza joi, 9 mai, în Piaţa Unirii din Focşani, Targul ofertelor şcolare, o manifestare ce va include şi lansarea celui de-al cincilea număr al revistei “Ethosul şcolar”. În cadrul targului liceele sunt aşteptate să-şi amenajeze standuri şi să-şi prezinte ofertele cat mai convingător pentru viitorii liceeni. “Pentru a crea o atmosferă animată, fiecare liceu va trebui să vină în Piaţa Unirii cu echipa de majorete sau cu oricare altă modalitate de exprimare artistică prin care să-şi susţină liceul”, se arată într-o adresă a Consiliului Judeţean către Inspectoratul Şcolar, manifestarea fiind inclusă în cadrul celor dedicate Zilei Europei. O altă activitate la care participă elevii joi este “Steluţele Europei”, un concurs de întrebări de cultură generală prvind Uniunea Europeană, în Piaţa Unirii urmand să fie amplasată o machetă cu steagul UE şi cu şablonul pentru cele 12 stele ale steagului. Fiecare stand al liceelor participante la Targul ofertelor şcolare va primi cate un plic ce va conţine cate o întrebare şi o steluţă. Potrivit organizatorilor, fiecare echipă înscrisă în concurs va merge la fiecare stand şi va răspunde în scris la întrebare, caştigătoare urmand să fie declarată echipa care va răspunde corect la cat mai multe întrebări. Tot joi vor mai organizate pentru şi cu elevi concursul de eseuri “Anul european al cetăţeniei”, a II-a ediţia a concursului “Harta Europei” cat şi un concurs de cros ce va avea loc între orele 10,30 – 11,30, pe Bulevardele Bucureşti şi Unirii din Focşani, cu plecare de la Mausoleul Sud şi sosire în Piaţa Unirii. Oficialii şcolari  spun că elevii participanţi la manifestările dedicate Zilei Europei pe 9 mai nu se vor alege cu absenţe în catalog ori, dacă acestea vor fi trecute, vor fi motivate. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.