Educație

VIDEO!!! Flori şi respect pentru vitejii Vrancei

Raluca Manolache
29 apr 2013 1188 vizualizări
Cei care au răspuns „DA pentru patrie” şi-au amintit de crezul care i-a manat în luptă

De Ziua Veteranilor de Război, care se serbează în fiecare an pe 29 aprilie, Garnizoana Focşani şi Asociaţia Veteranilor de Război filiala Vrancea au organizat la Cimitirul Nordic un ceremonial religios şi unul militar. La eveniment au participat şi ultimii veterani de război ai judeţului, care şi-au amintit faptele de arme de acum mai bine de şase decenii. La Monumentul Eroilor s-au depus coroane de flori pentru cei care şi-au vărsat sangele pentru binele ţării. „În fiecare an la această dată, atat de puţin cat mai avem de trăit, trecem prin momente de adancă încărcătură emoţională, sărbătorind ziua noastră, a veteranilor, ca o recunoaştere a meritelor noastre, a celor care mai trăim şi a celor care nu mai sunt printre noi. Cine sunt veteranii de război? Sunt marii eroi ai Romaniei, care la ordinul lui Mareşal Antonescu au înroşit cu sangele lor pămantul de la Prut pană la Cotul Donului împotriva comunismului care ne-a smuls Basarabia, Bucovina şi ţinutul Herţa. Sunt eroii care la îndemnul Majestăţii Sale Regele Mihai I au continuat lupta pentru dezrobirea Ardealului, mergand pană în Cehoslovacia pentru învingerea nazismului şi a trupelor hortiste maghiare. Veteranii sunt romanii care mai sunt în viaţă după încleştările crancene din cel de-al Doilea Război Mondial, sunt cei care la chemarea ţării au lăsat părinţii, soţiile, fraţii şi nurorile în pragul casei, plugul în brazdă, condeiul în birou şi au răspuns DA  pentru patrie”, a fost mesajul transmis de col. (r) Gheorghe Rogoz, de la Asociaţia Veteranilor de Război filiala Vrancea. În Vrancea mai sunt aproape 5.000 de veterani şi văduve de război. Şi prefectul Cătălin Kanty Popescu a transmis că “această zi este un omagiu adus celor care au apărat independenţa ţării. Ştiuţi sau neştiuţi, veteranii sunt un model prin jertfa lor, iar generaţiile viitoare au obligaţia să se aplece cu respect asupra a ceea ce au însemnat ei”. După alocuţiuni, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Ceremonia s-a finalizat pe ritmurile muzicii militare şi cu defilarea Gărzii de onoare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.