Educație

Elevii de la trei licee merg la concurs la Iaşi

Sorin Tudose
29 apr 2013 1456 vizualizări
Mai multe licee din judeţ au participat vineri la un concurs desfăşurat de Inspectoratul Teritorial de Muncă în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Desfăşurată la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, faza judeţeană a concursului “Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii” a trimis în faza naţională trei licee şi anume liceul gazdă, Colegiul “Valeriu D. Cotea” şi Colegiul Tehnic “Gh. Balş” Adjud. Competiţia a avut loc în cadrul proiectului “Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în munca pentru formarea unei culturi de prevenire în randul tinerilor din licee şi şcoli profesionale”. Întrecerea a cuprins o probă teoretică eliminatorie şi una practică în cadrul căreia elevii au trebuit să identifice riscurile, să aleagă echipamentul individual de protecţie necesar şi să se echipeze contra cronometru. Inspectorii de muncă prezenţi în comisia de examinare au remarcat de asemenea şi prestaţia echipajului de la Colegiul Tehnic Auto “Traian Vuia”, ocupant al locului IV, pentru corecta identificare a riscurilor de expunere profesională. Totuşi, potrivit modului de organizare a competiţiei doar primele trei clasate merg la faza naţională. Cele trei licee menţionate mai sus vor merge în luna iunie la Iaşi pentru a încerca să facă o figură bună şi la faza naţională. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.