Educație

CLASA PREGĂTITOARE 2013

Ziarul de Vrancea
28 apr 2013 1582 vizualizări
Astăzi se afişează listele cu elevii înscrişi

Şcolile şi inspectoratele şcolare afişează astăzi lista cu elevii înscrişi la clasa pregătitoare şi clasa I, numărul de locuri rămase libere, dar şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 s-a desfăşurat în perioada 2 - 22 aprilie. Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei până pe 22 aprilie, ora 20, s-au înregistrat 163.743 cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare, cu peste 1.000 mai mult decât numărul de copii estimat.

Din totalul cererilor, 130.950 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 32.950 pentru copiii care împlinesc 6 ani după  această dată.

Multe dintre şcolile cu clase pregătitoare au anunţat că şi-au suplimentat locurile ca urmare a numărului mare de cereri pentru ciclul primar. Cea mai mare creştere de clase pregătitoare este în Capitală, unde inspectorii de la Bucureşti au anunţat că mărit numărul de clase cu 73.

Părinţii care nu au reuşit să-şi înscrie copiii în prima etapă pot face acest lucru începând cu 7 mai.

A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE

07 mai 2013 - afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

08 - 17 mai 2013 - depunerea cererii-tip de înscriere, la secretariatul şcolii de circumscripţie de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Totodată acum are loc validarea cererilor-tip de înscriere.

20 - 23 mai 2013 - procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar  şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile.

24 mai 2013 -  afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

27 - 31 mai 2013 - centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar  a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.